Opomena

Pijanom župnom vikaru s Paga zbog izazivanja prometne nesreće prijeti isključenje iz reda

Marina Vlakić

Reuters

Reuters



Zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je ozlijedio liječnika Danijela Sekulu, župni vikar župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Pagu, don Zbigniew Jacek Korz, dobio je kanonsku opomenu, odnosno opomenu pred isključenje iz reda.


To je kazna koju mu je odredio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić zbog činjenice da je početkom svibnja teško ozlijedio poznatog zadarskog pulmologa, koji se još uvijek oporavlja od teških tjelesnih ozljeda. Dr. Sekula najprije je operiran u zadarskoj bolnici, nakon čega je prebačen u zagrebačku kliniku Rebro.


Njegova supruga u nesreći je također zadobila ozljede te se liječila na Odjelu kirurgije Opće bolnice Zadar. Svećenik je u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede te je nakon hospitalizacije pušten kući. Najprije se oporavljao u Svećeničkom domu u Zadru, a potom se vratio u župu na Pag. Problem je bila i činjenica da je don Zbigniewu tada policija izmjerila 0,94 promila alkohola u krvi, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zadru.