Nesreća kod Muntića

Pijani vozač BMW-om naletio na bivšeg nogometaša Damira Smajlu koji je pješice išao kući i usmrtio ga

Marina Vukšić

foto N. LAZAREVIĆ

foto N. LAZAREVIĆ

Do nesreće je došlo na županijskoj cesti 112, kada je BMW pulske registracije, koji je pod utjecajem 1,34 promila alkohola u krvi upravljao 35-godišnji P.P. iz Muntića, naletio na pješaka Damira Smajlu



Damir Smajla (62) iz Muntića, bivši nogometaš pulske Istre i nekih nižerazrednih klubova, poginuo je u prometnoj nesreći u petak kasno navečer dok je pješke hodao cestom Aerodrom – Muntić. Uslijed teških ozljeda koje je zadobio uslijed naleta osobnog automobila kojim je upravljao njegov sumještanin koji je bio pod utjecajem alkohola, Smajla je preminuo na mjestu događaja. Damir Smajla 17. je žrtva u prometu na području Istre ove godine. 


Do nesreće je došlo na županijskoj cesti 112, kada je BMW pulske registracije, koji je pod utjecajem 1,34 promila alkohola u krvi upravljao 35-godišnji P.P. iz Muntića, naletio na pješaka Damira Smajlu. On se, neslužbeno se doznaje, kretao sredinom kolnika iz smjera Valturskog polja prema Muntiću, kada je na njega, 500 metara od Valturskog polja, naletio BMW. Policija je utvrdila da je vozač BMW-a započeo zaobilaziti pješaka, ali mu to nije uspjelo te ga je udario prednjim desnim dijelom vozila. Tijelo poginulog pješaka prevezeno je na odjel patologije pulske bolnice gdje će biti obavljena obdukcija.


Na mjestu nesreće okupilo se nekoliko mještana Muntića od kojih smo saznali da je Smajla u Muntiću živio sam. Često je pješačio, kao i ovoga puta. 




Ekipa Hitne medicinske pomoći konstatirala je smrt pješaka, a šokiranom vozaču BMW-a pružila liječničku pomoć. Vozač BMW-a je, nakon što je dovršen očevid, uhićen, te je policijskim kombijem odvezen u PU istarsku u Puli te je tamo smješten u posebne prostorije do otrježnjenja.


Na mjesto nesreće izašao je i zamjenik općinskog državnog odvjetnika Vlado Šćur, dok je pomoć očevidnoj ekipi pružalo i vatrogasno vozilo osvjetljavajući teren jer na tom dijelu totalni mrak.


Cesta je za vrijeme obavljanja očevida, d 22.34 do 00.05 sati, bila zatvorena za promet.