Niz prometnih nesreća

Pijandure na cestama PGŽ-a: Sudarali se i vrijeđali policiju

Slavica Kleva

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Primjerice, na  području Malog Lošinja 67-godišnji vozač osobnog vozila  pod utjecajem alkohola od 2,25 promila vozilom je udario osobno vozilo parkirano uz rub kolnika. Iako  je pobjegao s mjesta događaja, policijski službenici su ga ubrzo pronašli



RIJEKA U nadzoru prometa tijekom vikenda policija je u prometu na cestama zatekla više vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.


Primjerice, na  području Malog Lošinja 67-godišnji vozač osobnog vozila  pod utjecajem alkohola od 2,25 promila vozilom je udario osobno vozilo parkirano uz rub kolnika.


Iako  je pobjegao s mjesta događaja, policijski službenici su ga ubrzo pronašli.




Pod utjecajem alkohola od 1,77 promila alkohola u prometnoj nesreći na opatijskom području sudjelovao je 46-godišnji vozač koji je prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u drugo osobno vozilo.


Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima i time ugrožavati sigurnost prometa na cestama, policija je u službenim prostorijama zadržala dvojicu vozača, 51-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je subotnje večeri na području Ravne Gore zaustavljen s koncentracijom alkohola od 2,41 promila i 28-godišnjeg vozača na području Dramlja. On ne samo da je napuhao 1,87 promila alkohola već mu je na snazi bila zabrana upravljanja vozilom »B« kategorije.


S koncentracijom alkohola od 1,40 promila zatečen je 21-godišnji vozač mopeda i trojica vozača osobnih vozila u dobi od 22 i 24 godine, i svi su bili pijani. S jednim od ovih vozača u vozilu je zatečen i 25-godišnji putnik koji je vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika.