Trojica Riječana idu na sud

Pet kilograma marihuane sakrili u šumarku na Gornjem Zametu

Slavica Kleva

Vladimir Pešut (31), Toni Bačić (30) i Teo Seifert (34) dočekali su podizanje optužnice na slobodi jer su nakon uhićenja prije godinu dana platili jamčevinu



RIJEKA » Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv trojice Riječana zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, točnije zapljene pet kilograma marihuane. Optuženi su Vladimir Pešut (31), Toni Bačić (30) i Teo Seifert (34) zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama.


Sva trojica uhićena su sredinom veljače prošle godine nakon dugotrajnog kriminalističkog istraživanja pod sumnjom da su od kolovoza 2013. godine pa sve do uhićenja, prodali najmanje dva kilograma amfetamina.


Tijekom uhićenja, u šumskom predjelu na području Gornjeg Zameta policija je pronašla pet paketa s ukupno 5.085 grama marihuane čiji se »pronalazak« povezuje s Vladimirom Pešutom, a pretragom domova kojim su se koristili osumnjičenici, pronađeno je i oduzeto 217 grama amfetamina, te još oko 156 grama marihuane i 0,2 grama droge MDMA. Tri digitalne vage su im oduzete, više mobitela i SIM kartica, više tisuća kuna, te više komada odjevnih predmeta, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.




   Optuženi su da su drogu prodavali na širem području Rijeke i Primorsko-goranske županije. Iako su sva trojica provela izvjesno vrijeme u istražnom zatvoru, nakon što su uplatili jamčevinu, oni su izašli i dočekali podizanje optužnice na slobodi. Nakon što optužnica postane pravomoćna, može se očekivati i skoro sazivanje prve sudske rasprave.