Raspisana tjeralica za 38-godišnjakom

Pet godina zatvora za seksualno zlostavljanje kćeri svoje izvanbračne supruge

Ana Raić Knežević

On je pak u svojoj obrani poricao krivnju, tvrdeći da je 15-godišnjakinja sama tražila votku. Pravdao se i da u to vrijeme zbog reume nije mogao micati ruku, no vještaci su taj dio njegova obrane demantirali.



ZAGREB Tjeralica je raspisana za 38-godišnjakom jer se nije pojavio na izricanju presude kojom je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja kćeri svoje izvanbračne supruge. Riječ je o gnusnom događaju od 24. studenog 2012. godine kada je muškarac, iskoristivši odsutnost svoje partnerice, njezinoj kćerki, djevojčici koja je tada imala 15 godina dao votku. Kada se, očito opijenom djetetu, prispavalo, iskoristio je njezinu nemoć te ju polegnuo na krevet i počeo dirati po intimnim dijelovima tijela. Iako se djevojčica opirala, snažniji muškarac uspio je savladati njezin otpor, zaprijetivši joj na kraju da majci ne smije ništa reći. Druga teška optužba za koju je proglašen krivom odnosila se na trenutke kad je djevojčica znala leći u krevet između njega i majke, a on bi je tada ponovno dodirivao, te stavljao njezinu ruku na svoje spolovilo. 


Kako je zapravo iskoristio izuzetno tešku situaciju u kojoj se 15-godišnjakinja našla proizlašlo je iz obrazloženja presude sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu na čelu sa sutkinjom Lanom Petö-Kujundžić. Naime, djevojčica, koju je majka ostavila u rodilištu bila je povjerena baki na čuvanje. Ipak je tijekom odrastanja uspjela s majkom ostvariti kontakt želeći se, kada je već došla u tinejdžersku dob, čim više s njom zbližiti. Zato je i dolazila u majčin stan gdje se povezala i s njezinim partnerom, budući da je imala potrebu za oba roditelja. No, kad je postala žrtva njegove seksualne pohote sve je prijavila psihijatru u čijem je tretmanu u to vrijeme još uvijek bila. »Pa ne bavimo se mi seksualnim nasiljem«, citirala je sutkinja riječi što ih je psihijatar uputio djevojčici nakon što je čuo njezino potresno svjedočenje. Ipak, na kraju je slučaj prijavio nadležnima koji su raskrinkali 38-godišnjaka. 


On je pak u svojoj obrani poricao krivnju, tvrdeći da je 15-godišnjakinja sama tražila votku. Pravdao se i da u to vrijeme zbog reume nije mogao micati ruku, no vještaci su taj dio njegova obrane demantirali. Na kraju je dokazano da je vrlo perfidno koristio vrijeme dok je njegova partnerica radila u popodnevnoj smjeni da svoje izopačene seksualne želje ostvaruje s njezinom kćerkom. Kako je djevojčica sve ispričala i majci i baki one su o tome svjedočile na sudu, kao i još troje prijatelja 15-godišnjakinje kojima se također povjerila. Ona se sa svojim zlostavljačem nije morala ponovno sresti niti je dodatno traumatizirana pozivanjem na sud već je tijekom glavne rasprava prikazana snimka njezinog prvog svjedočenja.