Uspješna istraga

“Pao” provalnik sa snimke: Na granici uhvaćen muškarac koji je provalio u obiteljsku kuću u Lovranu

Fiore Vežnaver

Foto MUP

Foto MUP

Osumnjičeni je najprije smješten u policijski pritvor, ali će se, po sadašnjem stanju stvari, u daljnjem postupku braniti sa slobode



Opatijska policija otkrila je počinitelja koji se sumnjiči da je 31. prosinca prošle godine provalio u obiteljsku kuću u Lovranu i ukrao nakit vrijedan oko 14 tisuća kuna. Radi se o 58-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine za kojeg se sumnja da je provalio u kuću 50-godišnje vlasnice.


Nakon okončanog kriminalističkog istraživanja, 58-godišnjak je kazneno prijavljen  državnom odvjetništvu za  tešku krađu.


Osumnjičeni je najprije smješten u policijski pritvor, ali će se, po sadašnjem stanju stvari, u daljnjem postupku braniti sa slobode.




Riječ je, inače, o provali zbog koje je policija prije dvadesetak dana  uputila poziv građanima da se jave imaju li korisnih informacija o tom slučaju.


Objavljena je i fotografija snimljena s nadzorne kamere na kojoj se vidi muškarac pred kućom u Lovranu koji se  dovodi u vezu s provalom.


No, čini se da u otkrivanju počinitelja i nije bila presudna neka dojava građana. Lopov je, po izvorima bliskim slučaju, na kraju raskrinkan metodama što spadaju u »klasičnu« policijsku istragu, a uhvaćen je i lišen slobode na hrvatskoj granici.