Zaplijenjeno tri kilograma droge

Pale narko-mule: U Maroku progutali paketiće s hašišem i donijeli ih u Hrvatsku

Ana Raić Knežević

Foto MUP RH

Foto MUP RH

Riječ je o 32-godišnjaku, 27-godišnjaku, 26-godišnjaku i 34-godišnjaku, koji su kako se sumnja u Maroku nabavili oko 2,8 kilograma hašiša. Droga je bila pakirana u ovalne paketiće od po pet grama



ZAGREB - Četiri narko-mule uhićene su u akciji Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, te im je zaplijenjeno nešto manje od tri kilograma hašiša. 


Riječ je o 32-godišnjaku, 27-godišnjaku, 26-godišnjaku i 34-godišnjaku, koji su kako se sumnja u Maroku nabavili oko 2,8 kilograma hašiša. Droga je bila pakirana u ovalne paketiće od po pet grama, a mladići su ih progutali kako bi ih u tijelu prokrijumčarili u Hrvatsku.


Najprije su zrakoplovom doputovali u Italiju, da bi zatim put prema Hrvatskoj nastavili automobilom. No, na graničnom prijelazu Bregana policajci su ih zaustavili i legitimirali. – Liječničkim pregledom utvrđeno je da osumnjičenici u tijelu posjeduju više stranih predmeta ispunjenih hašišem, priopćeno je iz Ravnateljstva policije koje je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičene prijavilo Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

– Sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv četvorice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, kratko nam je jučer rekao Dražen Diklić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništvo u Velikoj Gorici.