Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1n
Sutra: 15° 15° 1n
24. rujna 2018.
Vandalizam

PROUSTAŠKO DIVLJANJE U ZAGREBU Nakon Lole Ribara unakazili i Spomenik palim borcima

PROUSTAŠKO DIVLJANJE U ZAGREBU  Nakon Lole Ribara unakazili i Spomenik palim borcima
PROUSTAŠKO DIVLJANJE U ZAGREBU Nakon Lole Ribara unakazili i Spomenik palim borcima
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2017. u 17:29 2017-10-18T17:29:00+02:00

 Noć poslije devastiranja biste partizanskog heroja Ive Lole Ribara proustaški huligani na identičan način unakazili su i Spomenik palim borcima 1941 - 1945 na zagrebačkoj Trešnjevki

ZAGREB - Noć poslije devastiranja biste partizanskog heroja Ive Lole Ribara proustaški huligani na identičan način unakazili su i Spomenik palim borcima 1941 - 1945 na zagrebačkoj Trešnjevki. Preko ploče s imenima 49 poginulih i ubijenih trešnjevačkih antifašista sprejem su ispisali ustaško "U" i "NDH". Spomenik je već nekoliko puta bio meta napada.

Javno eksponirana relativazacija ustaštva i zatiranje antifašističkog nasljeđa očito se zavaljala i po našim ulicama. Slični kukavički izgredi pod okriljem noći zabilježeni su posljednjih mjeseci i u ostalim gradovima u Hrvatskoj. Izgrednici nisu posebno originalni, uvijek se koriste sprejem plave boje i istim porukama, a policija nikako da se pohvali rezultatima istrage i uhićenja. Tijekom srijede komunalne službe trebale su očistiti spomenik od gnjusnih simbola izdajničke NDH. "Slava palim borcima" - i dalje se vidi geslo na spomeničkom zaglavlju, u inat mržnji, neznanju i zaboravu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka