Odluka o zadržavanju

PREDAN PRITVORSKOM NADZORNIKU Ubojica sa Zrća izlazi pred suca istrage

Suzana Bandić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Za zadržavanje u pritvoru ima niz razloga – od mogućnosti bijega, utjecaja na svjedoke ali i težine kaznenog djela za koje se ovaj 25-godišnjak tereti



ZADAR Britanac osumnjičen za ubojstvo i dvostruki pokušaj ubojstva na plaži Zrće u Novalji u srijedu ujutro priveden je jutros oko 10.30 sati Županijskom državnom odvjetniku u Zadru na ispitivanje.


Mladić je dan ranije uhićen u pokušaju ukrcaja na zrakoplov na aerodromu Resnik kraj Splita nakon čega je priveden u prostorije PP Novalja na ispitivanje. Kako doznajemo, Britanac osumnjičen za tri teška kaznena djela branio se šutnjom.


Policija je jučer saslušala četvero svjedoka nemilog događaja, a dvoje svjedoka, među kojima je i u sukobu lakše ozlijeđeni 21-godišnjak pozvano je na prepoznavanje osumnjičenika. Uz kaznenu prijavu on je jutros predan pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske te je potom u marici dovezen u Zadar. U 14 sati on će izići pred suca istrage koji će donijeti odluku o zadržavanju u istražnom zatvoru za što ima niz razloga – od mogućnosti bijega, utjecaja na svjedoke ali i težine kaznenog djela za koje se ovaj 25-godišnjak tereti.




Zločin se dogodio ispred noćnog kluba Kalypso na plaži Zrće u srijedu oko 5.30 sati , a po svemu sudeći radilo se o obračunu dviju britanskih bandi. O motivima se još uvijek nagađa, no sve upućuje na to da su se sukobili oko prevlasti za preprodaju opijata, među ostalim i popularnih balončića koji su u Hrvatskoj za razliku od Velike Britanije legalni i donose veliku zaradu. Nemili događaj zabilježile su nadzorne kamere koje su u Novalji, pa i na Zrću, postavljene gotovo na svim objektima, a pokrivaju i javne prostore. Tako je otkriveno i da je ubojica poslije zločina pobjegao prema obližnjem parkiralištu gdje je za prijevoz iskoristio sunarodnjaka na motoru. Još se ne zna je li s otoka Paga pobjegao kopnenim ili morskim putem, a kako bi zavarao policiju on je gustu crnu kosu obrijao na ćelavo. Oružje kojim je počinio zločin u njegovoj prtljazi nije pronađeno, a policija pokušava otkriti i mjesto na kojem je Britanac odsjeo. Dvojici svojih sunarodnjaka starih 26 godina u sukobu je 25-godišnjak nanio više ubodnih rana. Jedan, kojeg su britanski mediji identificirali kao Uga Wilsona zvanog Kraze, odmah je podlegao ozljedama, a drugi, koji je zadobio pet uboda u gornjem dijelu tijela oporavlja se u zadarskoj bolnici. Zahvaljujući liječničkoj pomoći njegovo kritično i po život opasno stanje ubrzo je stabilizirano.