Djevojčica iz Triblja

POTRAGA ZA BARBAROM Otkrivaju se detalji istrage, ali na glavno pitanje još uvijek nema odgovora

Šarlota Brnčić

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Barbarina majka Branka je tražeći svoju kćer ugledala nepoznati bijeli kombi u kojem je bilo više osoba. Taj kombi je naglo krenuo, pod punim gasom



RIJEKA Intenzivna potraga za nestalom 13-godišnjom Barbarom Vidović iz Triblja koja se iz obiteljske kuće tajno udaljila u noći od petka na subotu, nakon čega joj se zajedno s 16-godišnjim Robertom Cindrićem iz stotinjak kilometarta udaljenih Oštarija potpuno izgubio svaki trag, jučer je konačno urodila plodom. Kako nam je predvečer službeno potvrđeno iz Policijske uprave primorsko-goranske, nestala djevojčica pronađena je na području Policijske uprave karlovačke.


Iako se radi o maloljetnici čiji je slučaj nestanka zaintrigirao čitavu Hrvatsku, iz policije nije priopćeno više detalja o tome gdje je pronađena, s kime i u kakvim uvjetima. Neslužbeno smo prethodno saznali kako je policija došla do vrlo korisnih saznanja gdje bi se 13-godišnjakinja mogla nalaziti te da je više osoba bilo ispitano vezano uz njezin nestanak.


Zabrinuti roditelji


Navodno su na lokaciju za koju im je signalizirano da je viđena djevojčica koja odgovara opisu upućeni policijski djelatnici te je bilo samo pitanje minuta kada će Barbara biti pronađena. Otac Anton je sretnu vijest saznao od medija te je čekao kada će ga policija pozvati da dođe po svoju kćer. Što se s njome događalo za roditelje predugih pet dana za sada se može samo pretpostavljati. S djevojčicom tek treba razgovarati policija kako bi se razotkrila pozadina slučaja.




Zabrinuti roditelji Anton i Branka od samog su početka sumnjali da je njihova kći namamljena da u noći prije pet dana izađe iz kuće. Smatraju da ju je namamio 16-godišnji Robert Cindrić kojeg je prije nekog vremena upoznala putem Facebooka. On je pak rodom iz Ogulina, a u mjestu Oštarije živi sa svojim roditeljima Stipom Cindrićem i Gordanom Udorović. Djevojčica koja je inače mirna, povučena i sramežljiva putem društvenih mreža upoznala je starijeg i dakako životno iskusnijeg mladića kojemu zasigurno nije bilo teško da pridobije naivnu 13-godišnjakinju iz male sredine.


Što se dogodilo te noći nakon što je djevojčica izašla ispred kuće i susrela se s mladićem kojeg je poznavala samo u virtualnom svijetu, za sada ostaje nepoznanicom, no njezini roditelji su sigurni da nije dobrovoljno ušla u vozilo i odvezla se u nepoznato. Barbarina majka Branka to jutro je, tražeći svoju kćer, ugledala nepoznati bijeli kombi u kojem je bilo više osoba. Taj kombi je naglo krenuo, pod punim gasom. Iako ga je uplašena i zabrinuta majka vidjela, kasnije se zbog prevelikog stresa više nije mogla sjetiti u kojem je smjeru nestao. Prijavili su to isto jutro što se dogodilo njihovoj kćeri, a kako su sati odmicali, strah i strepnja sve su više rasli.


Danima bez sna


Vjerovali su da će policija vrlo brzo ući u trag nestaloj djevojčici, no prošli su dani i činilo se kako nema nikakvog pomaka te da policija rutinski odrađuje ono nužno. S obzirom na to da su imali saznanja s kim se kćer dopisivala, znali ime i adresu mladića, pomislili su da će nakon što policiji daju sve podatke, slučaj nestanka vrlo brzo biti riješen.


Danima nisu spavali pa su se, ne vidjevši drugo rješenje, prvo obratili Novom listu čiji su natpisi jučer potaknuli i druge medije da se zainteresiraju za slučaj. Sretan ishod i pronalazak djevojčice nesumnjivo su rezultat roditeljske odluke malodobne Barbare da izlaskom u javnost dodatno potaknu policijsku istragu koja se u međuvremenu našla na mrtvoj točki.