Goran Sudarević čeka na izručenje

Otmičar bivšeg zeta Marijana Hanžekovića pao u Venezueli

Ana Raić Knežević

Sudarević se pred domaćim pravosuđem uspješno skrivao od ožujka 2011. godine, a u nekoliko navrata pojavile su se informacije da je utočište pronašao upravo u Južnoj Americi



ZAGREB » Bjegunac za kojim je na snazi bila crvena Interpolova tjeralica Goran Sudarević, osumnjičen za sudjelovanje u pokušaju otmice Krešimira Čorka, bivšeg zeta odvjetnika Marijana Hanžekovića uhićen je u Venezueli! Iako se to dogodilo još sredinom lipnja ove godine, Sudarević još nije izručen Hrvatskoj, te se stoga čeka i s nastavkom sudskog procesa u kojem je optužen zajedno s Markom Grzunovim, Markom Vargom, Leom Slijepčevićem, Borom Milanovićem i Draženom Pavlovićem.


   Sudarević se pred domaćim pravosuđem uspješno skrivao od ožujka 2011. godine, a u nekoliko navrata pojavile su se informacije da je utočište pronašao upravo u Južnoj Americi. U trag su mu ušli istražitelji venezuelanskog CICPC-a, no prema informacijama do koji smo došli Sudarević je čak razmišljao o predaji. Očito je ovog ljeta situacija u latinoameričkim zemljama uzavrela, te su zaredali obračuni klanova u kojima su padale glave. I Sudareviću se očito bilo sigurnije predati organima gonjenja. Nakon jednog obračuna u narko-miljeu u Limi se predao i odbjegli Igor Mikola. Sudarević je uhićen u mjestu Higuerote gdje čeka izručenja Hrvatskoj.


   Kad se vrati sjest će na optuženičku klupu kako bi odgovarao za svoju ulogu u pokušaju otmice Čorka 22. ožujka 2011. godine. Prema optužnici oko ponoći je upravo Sudarević na zagrebačkom Vrbiku čekao da se Čorak vrati u stan, a kada je parkirano svoj automobil pred garažom prišli su mu Grzunov, Varga i Slijepčević.




Nisu ga uspjeli oteti jer su susjedi zbog njegova zapomaganja izašli na balkone. Slijepčević je u dosadašnjem tijeku suđenja priznao kako ga je Sudarević angažirao za »posao«, te mu obećao 30 tisuća eura. Motiv ovog pokušaja otmice još nije otkriven, no nije isključeno da su otmičari željeli tražiti pozamašnu otkupninu za oslobađanje Čorka.