Policija objavila

Otkriven krivac za stravičnu nesreću kod Vukove Gorice i pogibiju supružnika pred očima svoje kćeri

P. N.

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Došlo je do kontakta dva vozila, a kombi je udario u bočnu stranu škode. U tom trenutku došlo je do zanošenja škode, vozač više nije mogao zadržati svoje vozilo na cesti pa je sletio van kolnika i udario u stablo



VRBOVSKO Policija je otkrila krivca za stravičnu prometnu nesreću, u kojoj su utorak na staroj riječkoj cesti kod Vukove Gorice, živote izgubili supružnici Duško (39) i Andreja (43) Kesić, dok je njihova devetogodišnja kćer jedina preživjela izlijetanje s ceste.


Po dolasku na mjesto nesreće policija je ustvrdila kako je njihova škoda sletjela s ceste u pravcu Duge Rese i zaustavila se u žbunju, desno od prometnica. Budući da je riječ o ravnoj dionici ceste, pojavile su se špekulacije zbog čega je vozač naglo skrenuo u desno.


Je li zbog kvara na vozilu ili je na to možda utjecalo drugo vozilo?




Dovršeno kriminalističko istraživanje prometne nesreće pokazalo je da je 35-godišnji državljanin Mađarske odgovoran za tešku prometnu nesreću.


Policijski službenici utvrdili su da je on kobnog trenutka kombijem britanskih registracijskih oznaka vozio starom riječkom cestom u smjeru Duge Rese. Vozač Škode na ravnom dijelu ceste krenuo je u pretjecanje kombija. Međutim, vozač kombija nije se kretao sredinom svoje trake, već je jednim dijelom vozila prešao u traku kojom prometuju vozila iz suprotnog smjera.


Photo Pixsell


Photo Pixsell



Došlo je do kontakta dva vozila, a kombi je udario u bočnu stranu škode. U tom trenutku došlo je do zanošenja škode, vozač više nije mogao zadržati svoje vozilo na cesti pa je sletio van kolnika i udario u stablo.


Na mjestu događaja preminuli su vozač i njegova supruga, dok je njihva devetogodišnja djevojčica zadobila teške ozljede. 


no vozač teretnog vozila nije se kretao sredinom svoje trake, te je jednim dijelom vozila prešao u traku kojom prometuju vozila iz suprotnog smjera.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 35-godišnji državljanin Mađarske bit će predan pritvorskom nadzorniku te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava, priopćili su iz policije