Branko Rafajac

Otac uhićenog za ubojstvo u Malom Lošinju: ‘Užas, osjećam se kao da je moje dijete ubijeno’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot



Otac Branka Rafajca (41), osumnjičenog za ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju, konsterniran je zločinom. Ni on ni supruga ne mogu doći k sebi od spoznaje da se njihovog sina sumnjiči za takvo zlodjelo, ispričao je za Jutarnji.


– Osjećam se toliko užasno, kao da je moje dijete ubijeno. Mogu samo zamisliti kako je ženi čiju je obitelj moj sin zavio u crno. Nema riječi koje mogu izgovoriti da joj u ime obitelji izrazim sućut, jer kćer joj nitko neće vratiti.


Naš sin nažalost ima psihičkih problema. S njim nismo u kontaktu već 20 godina pa nam informacije o njemu stižu na kapaljku od bivše snahe. On svaki vid pomoći i kontakta s nama odbija.




Bio je i hospitaliziran unazad godinu i pol na psihijatriji na Rabu. Bilo je to sredinom 2018., ondje je boravio mjesec, dva, ne znam točno. Ima niz raznih dijagnoza među kojima i poremećaj ličnosti.


Otklon od realiteta u njemu prevaguje kad prestane uzimati lijekove, što se dogodilo unazad nekoliko mjeseci. Naša snaha se obratila i Centru za socijalnu skrb, pisala im je prije nekih mjesec, dva moleći da se utvrdi njegovo socijalno i zdravstveno stanje.


Međutim, tamo se zaposlenici ne snalaze. Inertni su i misle da pomoć može uvijek čekati umjesto da pogledaju oko sebe i sva silna ubojstva koja se događaju zbog loše organiziranog sustava, ispričao je Jutarnjem vidno potreseni otac Branka Rafajca.


Njegov sin ugasio je život tinejdžerke koju nije poznavao. Upitan je li mu sin djelovao nasilno, otac kaže da nije: ‘Imao je žute minute zbog kojih mu je bila potrebna liječnička pomoć’.


– Kao osoba se smatrao nerealiziranim. Bavio se podvodnim ribolovom i pisao je. Ali unatoč svemu, njegova psiha ukazivala je na alarmantno stanje. Bio je nezadovoljan sobom, pa su samim time njegovi bližnji patili, počevši od bivše supruge, od koje se nedavno razveo.


Od neuzimanja lijekova se očito pogubio skroz. Dogodio mu se klik u glavi i rascjep ličnosti koji nam je sada svima uništio živote, zaključio je za Jutarnji otac osumnjičenog.