Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
11. prosinca 2018.
Kaznena prijava

Osnivač riječkih i viškovskih tvrtki osumnjičen za makinacije vrijedne 13,7 milijuna kuna

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2018. u 19:57 2018-05-16T19:57:20+02:00

39-godišnjak se sumnjiči da je u razdoblju od 13. travnja 2016. do kraja prošle 2017. godine, kao direktor i osnivač dviju tvrtki na području Rijeke i Viškova, s ciljem da sebi osigura nepripadajuću materijalnu korist, u više navrata podizao novac s računa tvrtki koji nije koristio za poslovanje istih već za osobne potrebe

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 13. travnja 2016. do kraja prošle 2017. godine, kao direktor i osnivač dviju tvrtki na području Rijeke i Viškova, s ciljem da sebi osigura nepripadajuću materijalnu korist, u više navrata podizao novac s računa tvrtki koji nije koristio za poslovanje istih već za osobne potrebe, priopćila je PU primorsko-goranska.

Također nije vodio poslovne knjige koje je bio obvezan voditi prema važećim zakonskim propisima, te k tome nije platio porez za poslovanje tvrtki. Procjenjuje se da je time oštetio Republiku Hrvatsku i ostale poslovne subjekte za 13,7 milijuna kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine te kaznenog djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka