Privedene tri muške osobe

Oružje za drogu: Kalašnjikove mijenjali za kokain

Vanja Vesić

Privedeni trojac drogu je krijumčario u Hrvatsku i preprodavao na domaćem narko tržištu



Policija je uhitila i dovela u pritvor trojicu muškaraca osumnjičenih dilera kokaina i krijumčara oružja, koji su za preprodaju “kalašnjikova” u inozemstvu dopremali kokain u Hrvatsku za domaće narko-tržište.


Riječ je od 54-godišnjem M.T. te dvojici bliskih rođaka M.Č.(45) i N.Č.(23). Prva dvojica od ranije su poznata policiji po imovinskim nedjelima i gospodarskom kriminalu.


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem zagrebačke i osječke policije te Policijskog nacionalnog USKOK-a utvrđeno je da su do 17. prosinca zajednički djelovali u kontinuiranoj nabavi i prodaji oružja i droge.




Osumnjičeni 54-godišnjak, navodni vođa švercerske grupe u dogovoru s dvojicom kompanjona, na području Slavonije nabavljao je automatsko oružje i dopremao ga u Zagreb. Puške i streljivo predavao je dvojici suradnika koji su ga dalje krijumčarili izvan Hrvatske te ga prodavali ili mijenjali za kokain. Drogu su potom krijumčarili u Hrvatsku i preprodavali na domaćem narko tržištu.


U srijedu neposredno prije uhićenja 54-godišnjak je opel corsom zagrebačkih registracijskih oznaka iz Slavonije u Zagreb dovezao tri automatske puške marke AK 47 (kalašnjikov), šest spremnika za automatsku pušku i 41 komad streljiva za automatsku pušku kalibra 7,62 mm. S kompanjonima se našao u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi i predao im “robu”.


Pretragom kuće osumnjičenika u Zagrebu pronađeno je navedeno oružje, streljivo kao i oko 152 grama kokaina te oko 300 grama nepoznate praškaste materije, najvjerojatnije punila za povećanje mase droge te digitalna vaga.


Kaznena prijava protiv trojice pritvorenika podnesenaje USKOK-u.