Kao iz loših filmova strave

Optužnica protiv kradljivaca kokoši koji su htjeli ubiti supružnike

Vanja Vesić

Za "kaznu" gazda kokošinjca oštetio im je automobil što je lopove opasno iznerviralo i motiviralo na pokušaj masakra kao iz loših horor filmova. Okrivljenike se tereti da su te večeri dovezli automobilom do ulice Mudifaj, gdje je drugookrivljeni S.K.(44) izašao iz automobila i upalio motornu pilu pred zapanjenim supružnicima



ZAGREB  Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvojice osumnjičenika, 42-godišnjeg B.Đ. i 44-godišnjeg S.K. koji su 13. ožujka 2011. oko 20 sati iz osvete pokušali ubiti supružnike i njihovog susjeda u Dubravi, i to motornom pilom u pogonu a potom i automobilom.


U pomalo bizarnom incidentu, povod osvećivanju, poprilično je trivijalan. Naime, supružnici I.M. i D.K. osujetili su krađu kokoši zatekavši na djelu u kokošinjcu spomenutu dvojicu nesretnika nekoliko dana prije nego se napad dogodio.


Za “kaznu” gazda kokošinjca oštetio im je automobil što je lopove opasno iznerviralo i motiviralo na pokušaj masakra kao iz loših horor filmova. Okrivljenike se tereti da su te večeri dovezli automobilom do ulice Mudifaj, gdje je drugookrivljeni S.K.(44) izašao iz automobila i upalio motornu pilu pred zapanjenim supružnicima.




Luđački je mahao upaljenom motorkom prijeteći im smrću pa su se supružnici u strahu za život dali u bijeg niz ulicu. S.K. potrčao je za njima. Istovremeno, sekundirao mu je i prvookrivljeni B.Đ.(42) koji je stisnuo papučicu gasa i automobilom krenuo prema mužu i ženi s ciljem da ih pregazi.


Čuvši zapomaganje, iz obližnje kuće izašao je susjed i krenuo pomoći napadnutim supružnicima. Drugookrivljenom to se nije nimalo svidjelo pa je motornom pilom krenuo i na njega, zamahavši motorkom samo 20 centimetara od lica šokiranog susjeda. Nasilnik je u jednom trenutku opet krenuo prema I. M. pa se ponovno okrenuo prema susjedu koji je pokušao obraniti I. M..


Dok je susjed uzmicao prema ogradi, I. M. je iskoristio trenutak i lopatom opalio manijaka s pilom koji je od udarca pao na tlo i ostao ležati. Istovremeno, prvookrivljenik automobilom je krenuo na susjeda i zadnjim dijelom vozila udario ga i oborio na tlo.


U pokušaju bijega automobilom suludi 42-godišnji napadač prešao je kotačem preko kompanjona koji je ošamućen od udarca lopate ležao na cesti. DORH je zaključio da se prvookrivljeni htio riješiti i svog “druga” samo da što brže pobjegne.


Drugookrivljenik je zadobio ozljedu, ranu i razderotinu lijeve potkoljenice te tešku tjelesnu ozljedu prijeloma četiri rebra. Prvookrivljenog tereti se za dva kaznena djela ubojstva u pokušaju te jedno teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te sigurnosti prometa. Drugookrivljenog pak čeka optužnica zbog tri kaznena djela ubojstva u pokušaju.