Incident na Hvaru

Optužni prijedlog protiv Ringwalda zbog ozljeđivanja britanskog turista

Hina

Nakon što su Englezi izišli vani i krenuli svojim putem nedaleko »Carpe Diema« presrela ih je manja skupina muškaraca u kojoj je bio i Stipe Ringwald. Nastao je metež u kojem je teže ozlijeđen Ricky Donnelly  koji je zbog ozljeda preveze u  bolnicu u Splitu



Protiv Šibenčanina Stipe Ringwalda (40) Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog tereteći ga da je u srpnju 2006. godine na hvarskoj rivi pred klubom »Carpe Diem« teško ozlijedio turista Rickya Donnellya (47) iz Velike Britanije kojega je izudarao po glavi, slomio mu nos, te odgrizao komad uha, zbog čega je zatražena zatvorska kazna, doznaje se u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu.


Ricky Donnelly je zajedno sa svojim prijateljem Alanom Kirbyjem (43) do 2 sata poslije ponoći bio u popularnom hvarskom kafiću  »Carpe Diem«, u kojem se nalazio i Stipe Ringwald.


Nakon što su Englezi izišli vani i krenuli svojim putem nedaleko »Carpe Diema« presrela ih je manja skupina muškaraca u kojoj je bio i Stipe Ringwald. Nastao je metež u kojem je teže ozlijeđen Ricky Donnelly  koji je zbog ozljeda preveze u  bolnicu u Splitu.




U ovom je slučaju istraga bila vođena i protiv splitskog kirurga Hrvoja Tomasovića koji je zbog toga nekoliko dana bio pritvoren, a u rujnu prošle godine je Općinsko državno odvjetništvo odustalo od njegovog kaznenog progona