Županijski sud u Zagrebu

Optuženi razbojnik danas progovara o krvavoj pljački “Fine”

Ana Raić Knežević

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Dubravko Žugelj dobit će drugu priliku reći što je radio tog dana, gdje je bio i jesu li točne optužbe što ih je na njegov račun izrekao Ivan Boršić, ranije osuđen kao mozak serije pljački među kojima je bila i ta u »Fini«



ZAGREB  Danas bi Dubravko Žugelj, prvookrivljeni za krvavu pljačku poslovnice »Fine« u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici gdje su 5. rujna 2005. godine ubijena dvojica zaštitara trebao iznijeti svoju obranu.


Dobit će drugu priliku reći što je radio tog dana, gdje je bio i jesu li točne optužbe što ih je na njegov račun izrekao Ivan Boršić, ranije osuđen kao mozak serije pljački među kojima je bila i ta u »Fini«.


Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je jučer sve dokazne prijedloge obrane među kojima je bio i zahtjev za novim vještačenjem kape pronađene u automobilu što su ga pljačkaši koristili za bijeg iz Zvonimirove ulice.




Na njoj je pronađen DNK uzorak upravo Dubravka Žugelja čiji je odvjetnik Krešimir Krsnik jučer upozorio da je puno pitanja oko tog dokaza ostalo bez odgovora. Ne zna se tako, na primjer, o kakvom se DNK uzorku radi, niti je precizirano pri kojoj se temperaturi takav trag uništava s obzirom da su razbojnici automobil zapalili.


Sudsko vijeće nije dozvolilo ni psihijatrijsko vještačenje Ivana Boršića koji je u ponovljenom postupku postao ključni svjedok optužbe. To je, naime, tražila obrana drugookrivljenog Ante Rose, Boršićevog navodnog kompanjona o organizaciji serije oružanih prepada na novčarske institucije, kako bi definirao psiho-profil čovjeka na čijim se riječima temelji glavnina optužbe.


U ranijim postupcima Boršiću su vještaci utvrdili poremećaj ličnosti i narcisoidnost, no sada se te njegove osobine više neće provjeravati.