Ljubavni trokut

Optužena za ucjenu Riječanina intimnim snimkama tvrdi: ‘On je snimao naš seks kamerom na ormaru’

Slavica Kleva

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Ksenija i Emanuel Šegon tvrde da je seksualne odnose snimao muškarac koji ih je tužio te da je tim snimkama ucjenjivao Kseniju jer je želio da ostavi supruga i da živi s njim, kao i da joj je davao novac da ne prestane dolaziti



RIJEKA Bračni par Šegon, 47-godišnja Ksenija i 44-godišnji Emanuel, optuženi da su ucjenom iznudili od Riječanina više od 120 tisuća eura, jučer su pred predsjednicom vijeća sutkinjom Vedranom Barbalić Biasiol iznijeli obranu. Po onome kako su se branili, jer ne spore da su posudili novac, ne spore niti činjenicu da će ga vratiti, izgleda da je bila riječ o savršenom ljubavnom trokutu u kojem su vladali idilični odnosi. Suprug Emanuel je znao da njegova supruga održava seksualne odnose s njim, no, svi zajedno, kako je rekao, bili su kao jedna složna obitelj.


– Sedam godina ga poznajem, suprug ga je upoznao nešto kasnije, kad se vratio s broda. Došla sam čistiti kod njega, plaćao mi je, ali smo i vrlo brzo stupili u intimne odnose. Bili smo nerazdvojni, postali smo svi zajedno prijatelji. Suprug je znao da održavam intimne odnose s njim, možda je jedanput, prilikom seksualnih odnosa s oštećenim, bio prisutan i moj suprug – branila se Ksenija Šegon.


Ksenijina priča


– Oštećenik je stavio kameru na ormar i snimao naš seksualni odnos, ja nikada nisam snimala. Kako jedno vrijeme nisam dolazila k njemu, rekao je da će seksualni čin presnimiti na CD i dijeliti ga okolo. Pratio me, slao poruke, čak me i istukao jednom, bila sam sva plava, ali nisam bila na Hitnoj, nastavila je optužena iznositi obranu te kazala da je, nakon što je prodao svoj stan, 67 tisuća eura položio na račun njezine mame i oni su tim novcem sinu kupili stan. – Točno, on je prodao i automobil, podizao je kredite, prodao je zemljište. Da, posudio je mom suprugu još 5.700 eura i meni također, ali samoinicijativno nam je davao – pojasnila je optužena.

Na pitanje tužiteljice Dragane Marić Velić zašto je onda podnio prijavu protiv njih, Ksenija Šegon je objasnila da je prijavu podnio njegov brat koji nije znao za njihov dogovor da će sve vratiti kada prodaju kuću u Novom. Tvrdi da je zapravo muškarac s kojim je bila u intimnim odnosima ucjenjivao nju.




– Govorio mi je: »Vidiš šta imam?« Dao mi je CD kad sam mu obećala da ću i dalje dolaziti – odgovorila je na pitanje čime ju je muškarac ucjenjivao, a na pitanje tko je snimao CD, ponovila je:


– Oštećeni je postavio kameru na ormar, moj suprug nikada nije snimao.


Na pitanje odvjetnika Antona Denone koji zastupa optuženu je li joj je oštećeni nudio novac, potvrdno je odgovorila i kazala da je to činio da ga ne ostavi te da joj je predlagao da ostavi supruga i da zajedno žive. Na eksplicitno pitanje odvjetnika Vlatka Vrkića jesu li snimali »filmiće«, optužena je kategorički odbacila takvu pomisao, rekavši da nikada nisu slikali niti snimali spolni odnos.


– Jedina snimka je ona koju je oštećenik napravio kakao bi nas ucjenjivao. Nisam znala da me snima, saznala sam onog trenutka kad više nisam htjela dolaziti k njemu, pojasnila je optužena, dodajući kako joj je nudio financijsku naknadu za druženje, čišćenje i spolne odnose, ali »nije vodila evidenciju« koliko je bila kod njega i koliko joj je davao novaca.


Emanuelova priča


– Sa svime sam upoznat, sprijateljili smo se s oštećenim, bili smo kao familija, izlazili zajedno, slavili sve blagdane i rođendane – kazao je Emanuel Šegon. – Čini mi se da sam samo jedanput bio prisutan kad su imali spolni odnos moja supruga i oštećeni – prisjetio se suprug, potvrdivši da im je pozajmljivao novac, iako, rekao je, kod većine pozajmica je on bio na brodu.

– Oštećeni je slagao ugovore i imao podatke o svim pozajmicama. Dogovorili smo se da sav novac od prodaje kuće ide oštećenom. Snimanja spolnih odnosa nikada nije bilo, kao što kategorički opovrgavam da sam i ja imao odnos s njime. Na to ne bih nikada pristao jer volim žene – objasnio je Emanuel. Potvrdio je da im je dao 185 tisuća eura, ali tvrdi da nije bilo iznude. Na pitanje tužiteljice, rekao je da ima novi golf iz 2014. godine kupljen na kredit.


– Kako mislite vraćati dug ako samo godišnja kamata na taj iznosi više od deset tisuća eura – upitao je odvjetnik Kovačić, a Emanuel Šegon odgovorio da su se dogovorili da će mu svaki mjesec plaćati po tisuću eura jer ima ugovor za platformu gdje je plaća šest tisuća američkih dolara i to u kontinuitetu cijelu godinu. Na pitanje odvjetnika Vrkića je li muškarac koji ih je tužio pokušavao odvojiti suprugu od njega. – Da, priznao je da je zaljubljen u moju suprugu i da želi živjeti s njom – odgovorio je suprug.