Medulinac pred sudom

Optužen zbog uznemirujućih prijetnji riječkom odvjetniku: ‘J… ću te ovom nogom u gipsu’

Fiore Vežnaver

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Medulinac je dosad u dva navrata osuđivan zbog zlouporabe droga i teške krađe, a trenutno je jedan od optuženih u sudskom procesu 22 okrivljenih koje optužnica riječkog USKOK-a tereti da su zaradili najmanje milijun i 700 tisuća kuna deliktima povezanim s prodajom droge



RIJEKA – Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv Darija Radanovića (31) iz Medulina tereteći ga za prijetnje, da je odvjetniku, koji ga u sudskom procesu zbog droge zastupa kao branitelj po službenoj dužnosti, slao SMS poruke uvredljivog i uznemirujućeg sadržaja.


Radanović – po zanimanju trgovac i zaposlen »na crno«, optužen je da je najprije 18. lipnja ove godine sa svog mobitela riječkom odvjetniku proslijedio više SMS poruka, uznemirujućeg karaktera.


– Pozdravit ću te ja, smeće jedno prevarantsko. Govno jedno, da si me odmah nazvao jer ću te prijavit’, bez moje dozvole ćeš ti nekome pisat’ zadužnice, j… ću te ovom nogom u gipsu, poruke su što su stigle na mobitel afirmiranog riječkog odvjetnika.




Radanović se tereti da se njegovo posljednje obraćanje odvjetniku dogodilo 4. rujna, kada mu je uputio dvije SMS poruke. »Potpisat ću ti se po glavi i ovjerit’ kod bilježnika, smeće cigansko«, glasila je jedna poruka, dok druga i nije za objavu u medijima.


Riječki odvjetnik je slučaj prijavio policiji i podnio prijavu, pokrenuto je kriminalističko istraživanje što je rezultiralo uhićenjem Medulinca. Nakon okončane policijske istrage Radanović je bio priveden na ispitivanje u tužiteljstvo, gdje je načelno priznao ono što je učinio, navodeći da je bio revoltiran postupanjem odvjetnika.


Prema njegovom viđenju stvari, odvjetnik je u njegovo ime, bez njegovog ovlaštenja, potpisao bjanko zadužnice »nekom ciganu«, pa je ustvrdio i da ima namjeru kazneno prijaviti odvjetnika za prijevaru i nezakonito zastupanje.


Tužiteljstvo u svojoj optužnici predlaže da se Radanoviću produži istražni zatvor, u kojem se nalazi 20-ak dana, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Medulinac Radanović je dosad u dva navrata osuđivan zbog zlouporabe droga i teške krađe, a trenutno je jedan od optuženih u sudskom procesu 22 okrivljenih koje optužnica riječkog USKOK-a tereti da su zaradili najmanje milijun i 700 tisuća kuna deliktima povezanim s prodajom droge.


Radanović je i jedan od petorice optuženih protiv kojih je ljetos potvrđena optužnica USKOK-a koja ih okrivljuje da su upleteni u krijumčarenje tridesetak ilegalnih migranata – Kosovara, Turaka i Kineza.