Zatraženo produljenje pritvora

Optužen za pokušaj ubojstva i silovanje izvanbračne partnerice

Hina

Okrivljenika terete da je 25. listopada prošle godine u baranjskom mjestu Bilju nožem pokušao usmrtiti svoju 43-godišnju izvanbračnu partnericu koja je napustila dugogodišnju zajednicu, zbog njegovih učestalih prijetnji i uvreda u alkoholiziranom stanju te odbila nastaviti zajednički život



OSIJEK Zbog pokušaja teškog ubojstva i silovanja izvanbračne partnerice osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u ponedjeljak je podiglo optužnicu protiv 52-godišnjaka za kojega traže i produljenje pritvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo.


Okrivljenika terete da je 25. listopada prošle godine u baranjskom mjestu Bilju nožem pokušao usmrtiti svoju 43-godišnju izvanbračnu partnericu koja je napustila dugogodišnju zajednicu, zbog njegovih učestalih prijetnji i uvreda u alkoholiziranom stanju te odbila nastaviti zajednički život.


Tužiteljstvo tvrdi da je osumnjičenik došao do ugostiteljskog objekta gdje je 43-godišnjakinja zaposlena te ju slagao da će je automobilom, na kojemu je prethodno na suvozačevim vratima onesposobio bravicu za otvaranje, prevesti u Osijek.




Nakon što je oštećenica ušla u vozilo okrivljenik je automobil zaustavio na poljskom putu i nožem zamahnuo prema njenom trbuhu, a pri pokušaju zaustavljanja napada, pri čemu ga je držala za ruku i odgurivala nogama, zadobila je reznu ranu u predjelu mišića desne vanjske potkoljenice.


U dovršenju djela 52-godišnjak nije uspio jer je žrtva obećala da će mu se vratiti ako ih odveze kući, što je osumnjičeni i učinio, objavilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.


Dodaju da je neposredno nakon dolaska u kuću optuženi s nožem ušao u spavaću sobu i silovao 43-godišnjakinju, »iskoristivši njen strah i bol od ozljede, koju je prethodno zadobila, unatoč njenim molbama da ju ostavi na miru«.