Ploviilima i zrakoplovom tragali za kajakašem

Opsežna potraga na moru, a nestali Čeh u biogradskom kampu

Hina

Plovila zadarske Kapetanije, biogradske Ispostave i Pomorske policije sinoć su pretražila akvatorij južno i sjeverno od Biograda, kao i obalni rub otočića u Pašmanskom kanalu, Sv. Katarina, Planac, Babac. Oko 7 sati u potragu se uključio i zrakoplov »Pilatus«. No, jutros oko 9 sati nestali češki kajakaš se iz lokalnoga biogradskog kampa osobno telefonski javio da je živ i zdrav



BIOGRAD  Češki kajakaš (1936.), za kojim je od sinoć trajala opsežna potraga na moru, nakon što je nestao u biogradskom akvatoriju, jutros iza 9 sati se iz kampa u Biogradu javio telefonom da je – živ i zdrav.


Biogradska policija će s njim obaviti obavijesni razgovor, priopćeno je jutros iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.


Dojava da je 78-godišnji češki državljanin J.K. nestao na moru Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) primila je sinoć u 21 sat od biogradske policije.




Prema policijskim podatcima, oko 21 sat gosti biogradskoga kampa prijavili su nestanak J.K.-a, koji je jučer oko 16 sati crvenim plastičnim kajakom sa svjetlosnom led bljeskalicom na glavi krenuo ploviti iz Pašmana prema Biogradu.


Posljednji put viđen je kako plovi u Pašmanskom kanalu oko otočića Sv. Katarina i Planac, te sa sobom nije imao nikakvo sredstvo komunikacije.


O nestanku češkoga kajakaša obaviještene su zadarska Lučku kapetanija, Lučka ispostava u Biogradu te zadarska Pomorska policija, dok je putem obalnih radio postaja upućen poziv svim sudionicima u pomorskom prometu u području traganja o nestalome kajakašu.


Plovila zadarske Kapetanije, biogradske Ispostave i Pomorske policije sinoć su pretražila akvatorij južno i sjeverno od Biograda, kao i obalni rub otočića u Pašmanskom kanalu, Sv. Katarina, Planac, Babac.


Budući da do 1 sati iza ponoći nije pronađen nestali kajakaš traganje je obustavljeno do svitanja, kada su službena plovila nastavila potragu na moru. Oko 7 sati u potragu se uključio i zrakoplov »Pilatus«.


No, jutros oko 9 sati nestali češki kajakaš se iz lokalnoga biogradskog kampa osobno telefonski javio da je živ i zdrav.


Opsežna pretraga je obustavljena, a biogradska policija će sa češkim kajakašem obaviti obavijesni razgovor, navode iz Ministarstva.