Policija privela dvoje zbog zumnje u zloporabu položaja i poticanja na zloporabu

Opet uhićen gradonačelnik Karlobaga Ivan Tomljenović

Ana Raić Knežević

Gradonačelnik Tomljenović, koji je prije nekoliko dana ponovo izabran na ovu dužnost, zbog sumnje u koruptivno djelo bio je uhićen sredinom srpnja ove godine



GOSPIĆ  Iz neslužbenih izvora saznali smo da su u Gospiću danas uhićene dvije poznate osobe s područja Karlobaga.


Danas navečer potvrdila nam je to i glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva iz Gospića, rekavši da je točno da su uhićene dvije osobe i da se terete za zlouporabu položaja i poticanje na zlouporabu položaja.


Iz neslužbenih izvora saznajemo da je uhićeni Ivan Tomljenović, tek prije nekoliko dana ponovno izabrani gradonačelnik Karlobaga, koji je nedavno imao još jednu aferu zbog koje je bio u zatvoru. 


S njim je navodno uhićena i jedna tajnica iz Policijske uprave ličko-senjske. Tajnicu se navodno tereti da je Tomljenoviću odavala povjerljive policijske podatke. Nju se sumnjiči za zlouporabu položaja, a njega za poticanje na zlouporabu položaja, tvrde neslužbeni izvori. Istraga koja je u tijeku treba rasvijetliti što je od toga točno. Inače, intrigantna je kronologija koja u posljednje vrijeme prati karlobaškoga gradonačelnika. Polovicom srpnja on je uhićen i osumnjičen za koruptivno djelo uz tvrdnje da je pogodovao tvrtki svoje žene u poslu vrijednom više stotina tisuća kuna. 

Poslije je dao ostavku na mjesto gradonačelnika. Po nekima to je napravljeno između ostalog i zato da bi prestao mogući pritvorski razlog, takozvana »mogućnost ponavljanja djela« (kad više nisi na toj funkciji ne možeš djelo ponoviti).


Poslije je izišao iz pritvora i nedavno se ponovno kandidirao i kao jedini kandidat je i izabran, a sad je uslijedila nova optužba i novo pritvaranje.


U prvom  slučaju, s načelnikom je bio priveden i vlasnik građevinske tvrtke GS Gradnja Mario Brkljačić, zbog sumnji da je pomagao Tomljenoviću. Za razliku od načelnika, građevinar je nakon saslušanja u USKOK-u pušten i u nastavku slučaja se branio sa slobode.


Gradonačelnika Tomljenovića se teretilo za djelo koje spada u sukob interesa, odnosno da je pogodovao tvrtki svoje žene. Radi se o uređenju dijela karlobaške šetnice koji vodi prema Senju i o poslu uz koji se spominjalo oko 700.000 kuna.