Iznerviran dok čeka pravomoćnu presudu

Opet priveden kontroverzni riječki poduzetnik: Sedolli telefonom prijetio carinici

Ico Mikuličić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Branio se da je bio jako iznerviran zbog problema s carinjenjem robe, pa je svašta nekontrolirano izgovorio, ali da to nisu bile stvarne prijetnje



RIJEKA  Kontroverzni riječki poduzetnik Vullnet Sedolli (49) jučer poslijepodne u pratnji policije doveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.


 Policija ga sumnjiči da je 23. siječnja prijetio djelatnici područnog ureda carinarnice. Sedolli je u državnom odvjetništvu ispitan i po okončanju saslušanja pušten da se brani sa slobode, ali je donijeta mjera opreza zabrane približavanja oštećenoj.


Neslužbeno saznajemo da je Sedolli prijetio carinici telefonom, navodno čak i bacanjem bombe. Povod je bio nemogućnost preuzimanja neke robe, jer nešto nije bilo u redu s papirima. Branio se da je bio jako iznerviran, pa je svašta nekontrolirano izgovorio, ali to nisu bile stvarne prijetnje. Čak je tvrdio da mu je ta djelatnica simpatična i da je sve zabuna.




Sedolli se počeo  isticati početkom devedesetih nakon što je u Rijeci otvorio postolarsku radionicu »Mr. Villi«. Dok su drugi postolari propadali ili životarili, on se brzo širio. No, istražitelji su očito znali zašto je već rano postao i predmet njihova zanimanja. Čudni »postolar« kosovskih korijena, za kojeg su šaptali da ima čudne kontakte i da mu to nije jedini biznis, brzo je upao u oči i brojnim Riječanima. Nije mogao odoljeti da se pokazuje u skupim automobilima i odjeći. Postolarska radnja se na kraju se našla u crnim kronikama nakon što je netko u njoj podmetnuo požar.


Sumnjive veze Sedollija potvrdile su se u drugoj polovici dvijetisućitih kad je bio jedan od uhićenih u spektakularnoj akciji u centru Rijeke. Specijalci su na riječkoj obali presreli i opkolili automobile hapseći osumnjičene za iznuđivanje 300.000 eura od poznatog riječkog javnog bilježnika, ali i neke druga kaznena dijela. Osumnjičen je sa skupinom na čelu s Januzom Dervishijem i osobama povezanim s albanskim kriminalnim krugom u Rijeci. Poslije su za to i suđeni a na optuženičkoj klupi našao se i Sedolli, ali u sporednijoj ulozi.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…