Narušavali javni red i mir

Opet izgredi: Privedena petorica nizozemskih navijača i jedan riječki

Slavica Kleva

Policija je zabilježila i oštećenja na dva vozila u Adamićevoj  ulici, od kojih je jedno službeno vozilo policije, a drugo vozilo nizozemskih registracijskih oznaka. Evidentirana su oštećenja vjetrobranskih stakala, vrata i poklopca motora, retrovizora i druga, a policija traga za počiniteljima



RIJEKA - Policija je ponovo i sinoć u  središtu Rijeke zabilježila narušavanja javnog reda i mira u kojima su sudjelovali navijači domaćeg kluba te navijači gostujućeg kluba iz Nizozemske, Feyenoorda, priopćila je riječka policija.


Zbog narušavanja javnog reda i mira privedeno je ukupno šest osoba od kojih jedan hrvatski državljanin te pet državljana Nizozemske. Radi se o 32-godišnjem Riječaninu koji se oglušio na upozorenja i naredbe policije te kod kojeg je pronađen i oduzet metalni bokser. Isto tako je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o oružju protiv njega će biti podnijeti optužni prijedlozi.


Privedeni državljani Nizozemske, starosti 19 do 35 godina, od kojih su trojica bila pod utjecajem alkohola sudjelovali su u narušavanju javnog reda i mira ispred ugostiteljskih objekata na riječkom Trgu Republike Hrvatske. Naime, veći broj gostujućih navijača galamom i vikom je narušavao javni red i mir te bacao boce i čaše prema manjoj skupini navijača domaćeg kluba, ugrožavajući  pri tom i ostale građane i imovinu. Protiv državljana Nizozemske slijedi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.




Policija je zabilježila i oštećenja na dva vozila u Adamićevoj  ulici, od kojih je jedno službeno vozilo policije, a drugo vozilo nizozemskih registracijskih oznaka. Evidentirana su oštećenja vjetrobranskih stakala, vrata i poklopca motora, retrovizora i druga, a policija traga za počiniteljima.


Jučer  prijepodne na ulasku u našu zemlju na graničnom prijelazu Rupa u vozilu nizozemskih registracijskih oznaka zatečena su tri državljana Nizozemske, starosti 25 i 26 godina kod kojih je  pronašla i oduzela 0,28 grama marihuane te drvenu i metalnu palicu. Svoj  trojici je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku, dok je jedan od njih prekršajno prijavljen temeljem Zakona o zlouporabi opojnih droga i Zakona o oružju


Na Trgu Republike Hrvatske sinoć napadnuti navijači Feyenoorda

Tijekom ranog poslijepodneva, jake policijske snage patrolirale su centrom Rijeke, posebno držeći na oku lokale u kojima se okupio velik broj gostujućih navijača.