Stravična snimka na internetu

Opačić i Milas-Klarić ošto osudile Pavlovićevo zlostavljanje dječaka

Hina

Samoprozvani kiropraktičar Ante Pavlović na snimci koja je zgrozila javnost te je zato povučena pokušava prisiliti dječaka da skine gaće. Vrijeđe ga i psuje, nasrće na njega, baca ga na pod, a tome svjedoče njegovi roditelji koji su ga navodno doveli »na tretman« zbog problema u ponašanju



DUBROVNIK  Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas-Klarić u utorak su u Dubrovniku osudile zlostavljanje dječaka kojeg su roditelji doveli samoprozvanom kiropraktičaru Anti Pavloviću, a on snimku objavio na YouTubu.


»Doista je riječ o zastrašujućem čovjeku koji je maltretirao i zlostavljao djecu i, koliko znam, uključena je policija i nadam se da će se to brzo sankcionirati«, rekla je Milanka Opačić uoči godišnje konferencije Opće skupštine INHOPE organizacije koja se u utorak održava u Dubrovniku.


INHOPE u 45 zemalja svijeta radi u mreži Hotlinea koji s Interneta uklanja sadržaj na kojem se seksualno iskorištavaju i zlostavljaju djece.




Ante Pavlović na snimci koja je zgrozila javnost te je zato povučena pokušava prisiliti dječaka da skine gaće. Vrijeđe ga i psuje, nasrće na njega, baca ga na pod, a tome svjedoče njegovi roditelji koji su ga navodno doveli »na tretman« zbog problema u ponašanju.


Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je rekla kako inače ne komentira pojedinačne slučajeve, ali da je to iznimka.


»Odmah nakon dojave prijavila sam cijeli slučaj policiji i ono što zasad znam je kako je ta snimka skinuta s Youtuba, a čekam povratnu informaciju od policije. Nadam se da će ovo rezultirati pokretanjem postupaka i protiv samog gospodina, a moguće i protiv roditelja«, istaknula je Ivana Milas-Klarić, dodajući kako je, nažalost, takvih slučajeva bilo i prije.


»Sjećate se slučaja djevojaka iz Vinkovaca, a takvo maltretiranje se proširilo i na regiju. S jednog portala se materijal prebacivao na drugi i teškom mukom je to zatvoreno«, zaključila je Milas-Klarić.