Havarija na otoku Krku

Olujni vjetar potopio ribaricu u Omišlju

Slavica Kleva

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Brod »visi« na konopcima, nije u potpunosti potonuo, u tijeku je organiziranje vađenja broda, najvjerojatnije će to biti tijekom današnjeg dana, kazao nam je ukratko kapetan Lučke ispostave Omišalj Dario Šokota



RIJEKA  Osam metarski drveni brod »237 OM«  u Omišlju, vezan na mulu ispod bivše Vile Lovorka, nije izdržao nalete olujnog vjetra praćenog pljuskovima tijekom noći na nedjelju i potonuo je.



– Brod »visi« na konopcima, nije u potpunosti potonuo, u tijeku je organiziranje vađenja broda, najvjerojatnije će to biti tijekom današnjeg dana, kazao nam je ukratko kapetan Lučke ispostave Omišalj Dario Šokota. Nema bojazni ni od zagađenja, postavili smo brane, sumnjamo da je iscurilo oko 20 litara goriva koliko ga je bilo u rezervoaru.





Vlasnik broda Zdravko T. koji je brod doznajemo, nedavno kupio, koristio ga je za ribolov. Iako će se razlog potonuću utvrditi kad bude izvađen, izgleda da je bilo dovoljno da brod udari nekoliko puta u obalu, da se drveno plovilo rastrese i počne puštati vodu, komentirali su okupljeni oko broda.