Slučaj krađe zlata i novca

Odvjetnik Miljević: ‘Željko Dolački će se danas pojaviti u Remetincu’

Hina

Željko Dolački / Foto  Darko JELINEK

Željko Dolački / Foto Darko JELINEK

»Očekujem da će se u idućih sat vremena pojaviti u Remetincu«, kratko je oko 17 sati Hini izjavio odvjetnik Veljko Miljević



ZAGREB Željko Dolački, suspendirani policajac u odsutnosti osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije, trebao bi se u četvrtak predvečer pojaviti u u zatvoru u Remetincu, doznaje se od njegova odvjetnika.


»Očekujem da će se u idućih sat vremena pojaviti u Remetincu«, kratko je oko 17 sati Hini izjavio odvjetnik Veljko Miljević.


Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.




Kako Dolački nije nađen na poznatim adresama za njim je raspisana tjeralica.


Dolački je u utorak nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i povrat 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude izbjegao je odvođenje iza rešetaka.


Obrazlažući presudu sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je Uskok teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.


Njegov odvjetnik ranije je rijekom dana rekao da ne vjeruje da je Dolački u bijegu.