Sudska presuda

Odrezana najveća kazna u Hrvatskoj za prometni prekršaj, čak 72.000 kuna

Portal Novilist.hr

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Hrvatski državljanin s daruvarskog područja je zbog upravljanja neregistriranim i neosiguranim automobilom te bez položenog vozačkog ispita dobio ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 72 tisuće kuna. Ujedno, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca kada se za to ispune uvjeti



BJELOVAR – Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćnom je presudom izrekao 34-godišnjaku novčanu kaznu od 72 tisuće kuna.


Hrvatski državljanin s daruvarskog područja je zbog upravljanja neregistriranim i neosiguranim automobilom te bez položenog vozačkog ispita dobio ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 72 tisuće kuna. Ujedno, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca kada se za to ispune uvjeti. 


Naime, 34-godišnjak je 26. siječnja 2020. godine u 20:55 sati u Daruvaru zatečen kako upravlja vlastitim neregistriranim osobnim automobilom marke Citroen.




“Prije stjecanja prava na upravljanje, kao i bez sklopljenog ugovora o osiguranju dok je prijevozno sredstvo u prometu. počinio je dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu”, navode iz PU bjelovarsko-bilogorske za portal Bjelovar.live.


Zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2000 kuna, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje novčanu kaznu u iznosu od 20.000 kuna i zbog upravljanja vozilom bez da je sklopio ugovor o osiguranju novčanu kaznu u iznosu od 50.000 tisuća kuna.


“U kaznu mu se uračunava vrijeme uhićenja i zadržavanja kao 4.500 kuna tako da 34-godišnjak ima za platiti preostali dio novčane kazne u iznosu od 67.500 kuna”, rekli su za Bjelovar.live iz policije navodeći kako je 34-godišnjak je do sada već pet puta pravomoćno osuđen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.