Policija ispituje umiješanost više osoba

Od ranije poznati zbog izgreda: Napadači na kombi u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Fiore Vežnaver

Foto S. Ježina / F. Vežnaver

Foto S. Ježina / F. Vežnaver

Obojicu se sumnjiči za kazneno djelo – dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a neslužbeno se doznaje da su dosad već više puta evidentirani zbog izgreda na nogometnoj utakmici



RIJEKA – Do daljnjeg ostaju u pritvoru dvojica mladih Riječana koji se terete da su sudjelovali u subotnjem huliganskom napadu na mlade rapske nogometaše na čvorištu Orehovica. Naime, sudac istrage riječkog Županijskog suda  odredio je danas istražni zatvor M. K-u (27) i I. D-u (20).


Pritvor im je određen zbog opasnosti da bi mogli utjecati na svjedoke, odnosno na suučesnike mučkog napada, no nije prihvaćen i drugi pritvorski razlog kojeg je predlagalo tužiteljstvo, a to je opasnost od ponavljanja kaznenog djela.


Riječko Općinsko državno odvjetništvo obojicu sumnjiči za kazneno djelo – izazivanje nereda.Pritvoreni Riječani sumnjiče se da su s još devet huligana sudjelovali u napadu što  je kulminirao u podvožnjaku Orehovica u subotu oko 8.30 sati. Nakon blokiranja kombija, razbili su staklo na njemu i unutra ubacili tri zapaljene signalne baklje. Jedan od putnika, 18-godišnjak, lakše je ozlijeđen u fizičkom napadu huligana, dok je   trojici nogometaša bakljama oštećena odjeća.Huligani su kombi – u kojem se nalazilo sedam mladih nogometaša, predstavnik kluba i vozač – napali najvjerojatnije motivirani pogrešnom pretpostavkom da je riječ o navijačima Hajduka, članovima Torcide, koji putuju za Poreč, gdje je splitski klub u subotu imao prijateljsku utakmicu s lokalnim klubom. Zasad još uvijek nema decidiranog odgovora tko stoji iza napada, no od početka se vjeruje da je riječ o mladićima koji se smatraju pripadnicima Armade. Žrtve napada objašnjavaju, naime, da su u jednom automobilu vidjeli zastavicu, ovješenu o ogledalo, s natpisom »Armada Škurinje«.


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak, 29. siječnja…