Obavljen očevid

Očevid nakon pronalaska strvina pasa kod Fažane: Policija nije utvrdila elemente ubijanja ili mučenja životinja

Hina

Strvine pasa pronađene su uz cestu Vodnjan – Fažana / Foto M. Mijošek

Strvine pasa pronađene su uz cestu Vodnjan – Fažana / Foto M. Mijošek

Istarska policija utvrdila je da jedan od djelatnika veterinarske ambulante nije postupao prema propisima o zbrinjavanju animalnog otpada



U vezi s pronalaskom strvina devet pasa uz cestu kod Fažane, istarska policija je utvrdila da jedan od djelatnika veterinarske ambulante nije postupao prema propisima o zbrinjavanju animalnog otpada te da, prema provedenim izvidima, nema elemenata kaznenog djela ubijanja ili mučenje životinja.


Nakon obavljenog očevida u suradnji s Veterinarskom inspekcijom, policija je izvijestila da je utvrđeno da su neki od vlasnika pse predali jednoj veterinarskoj ambulanti radi pružanja odgovarajućeg tretmana te da jedan od djelatnika veterinarske ambulante nije postupao sukladno propisima o zbrinjavanju animalnog otpada. Neslužbeno se doznaje da je riječ o veterinarskoj ambulanti u Vodnjanu.


»Policijski službenici nastavljaju provoditi izvide u suradnji s veterinarskom inspekcijom radi utvrđivanja elemenata nekog drugog oblika protupravnog ponašanja te će o svemu izvijestiti nadležno državno odvjetništvo«, priopćila je istarska policija.




S obzirom na to da još uvijek nije utvrđen identitet svih vlasnika pronađenih pasa, a imajući u vidu činjenicu da su svi pronađeni psi bili u tretmanu u istoj veterinarskoj ambulanti, policija je pozvala vlasnike pasa koji su u posljednje vrijeme predali svoje životinje toj veterinarskoj ambulanti, da se jave u pulsku Policijsku postaju.


Istarska policija je u ponedjeljak navečer potvrdila informaciju da je uz cestu Vodnjan – Fažana, pokraj ilegalnog odlagališta otpada, slučajna prolaznica pronašla strvine devet pasa raznih pasmina i veličina.