Okolnosti smrti mladića iz Delnica još nerazjašnjene

Očajni roditelji i dalje tvrde: Tin je ubijen, tijelo je prevezeno i bačeno u podnožje dizalice!

Marinko Krmpotić

Tin Grgurić

Tin Grgurić

Ono što nas začuđuje je činjenica da ovo nije prvi slučaj da se nešto dogodilo u Lloret de Maru za vrijeme maturalnog putovanja. Gotovo svake godine škole i profesori imaju vrlo ružna iskustva upravo iz Lloreta, ali i dalje se dozvoljava takvo putovanje, kažu Tinovi roditelji



DELNICE  Sutra, u petak, 28. kolovoza navršit će se punih godinu dana od tragične pogibije mladog delničkog maturanta Tina Grgurića. Podsjetimo, Tin je poginuo pod i danas nerazjašnjenim okolnostima za vrijeme maturalnog putovanja u španjolskom gradiću Lloret de Mar. Već nakon prvih proturječnih i nelogičnih informacija mnogi su se Delničani i Gorani pitali što se u stvari dogodilo, a Tinovi roditelji Zlatko i Natalija nedugo su nakon tragične pogibije  sina pokrenuli vlastitu istragu o čijim će rezultatima danas detaljnije izvijestiti javnost.


 Trenutačna službena verzija istrage koja još navodno traje je da je Tin pao s dizalice na jednom gradilištu pokušavajući napraviti selfie. No, sve što je do sada otkrila usporedna istraga obitelji Grgurić, ali što nalaže i čista logika, u velikoj je suprotnosti s tvrdnjama španjolske policije.

Veliki košmar


Prije svega ozljede koje su prouzrokovale smrt Tina Grgurića ni slučajno, po tvrdnjama vještaka, ne odgovaraju padu s dizalice. Nadalje, Tinova je majica rastrgana i krvava što upućuje na fizički sukob, a ne na pad s visine, a posebna su priča nadzorne kamere i potpuno vremensko nepodudaranje stvarnosti s rezultatima istrage.


 Naime, po sadašnjem službenom objašnjenju Tin je krenuo iz hotela Guitart prema 2,5 kilometra udaljenom gradilištu nekog budućeg hotela, odlučio se popeti na dizalicu i slikati selfie. Od izlaska iz hotela pa do samog gradilišta sve je pokriveno kamerama, ali ni na jednoj snimci Tina – nema! Odnosno, snimke su, budući da ga na njima nema, proglašene nebitnim za istragu! Još veći košmar, ističu Zlatko i Natalija Grgurić, vlada u podacima vezanim uz vrijeme smrti njihova sina.




– Tog dana Tin je ostao sa svojih nekoliko prijatelja na balkonu hotelske sobe hotela Guitart u Lloret de Maru, dok su ostali maturanti s profesorima otišli na kupanje na obližnju plažu. Po pričanju njegovih prijatelja, ostali su u sobi jer im se nije dalo ići na kupanje, a o tome da su svi bili u sobi svjedoče i fotografije napravljene mobitelom u 17.29 i u 17.30 sati, a uz to u 17.29 sati Tin se spajao svojim mobitelom na internet. Daljnja satnica zbivanja, koju ćemo predočiti javnosti, potpuno je nelogična i rekao bih nemoguća jer je slijed događaja koji zastupa istraga nemoguće napraviti u tako kratkom vremenu, govore Grgurići.


Ružna iskustva


Dodaju kako je više no očito da se dogodilo nešto drugo, nešto što se nastoji zataškati.


– Puno je tu još detalja i informacija koje smo dobili iz Španjolske, no kako istraga i dalje traje mi još nećemo reći sve što smo saznali, a kada budemo imali potpunu sliku i svu dokumentaciju, moći ćemo konačno potvrditi sve naše sumnje i dokazati da Tin nije pao sa dizalice slikajući selfie. Ovo što smo doznali do sada potvrđuje naše sumnje da je naše dijete ubijeno i prevezeno na gradilište te bačeno pokraj podnožja dizalice. No, ono što nas začuđuje je činjenica da ovo nije prvi slučaj da se nešto dogodilo u Lloret de Maru za vrijeme maturalnog putovanja. Gotovo svake godine škole i profesori imaju vrlo ružna iskustva upravo iz Lloreta, ali i dalje se dozvoljava takvo putovanje.


Upoznati smo s nekoliko slučajeva koji su se dogodili posljednjih nekoliko godina maturantima iz Hrvatske. Bilo je opljačkanih, drogiranih, pretučenih, silovanih, a u tjednu kada je naš Tin ubijen, pod »nepoznatim« okolnostima je nestao dječak koji se vratio nakon nekih 16-tak sati. Pokušali smo sa svima njima stupiti u kontakt, s nekima smo uspjeli. Na kraju se postavlja pitanje zbog čega se uopće pušta djecu da idu na maturalna putovanja u takvo mjesto kada su rijetke grupe maturanata koje se vrate a da se ništa nije dogodilo? Da se razumijemo, mi ne želimo nikome braniti odlazak tamo, no želimo da roditelji znaju kamo im djeca idu i šta tamo proživljavaju, piše u izjavi obitelj Grgurić.