Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Tragedija za dvije obitelji

Očajna majka riječke pročelnice Vere Begić Blečić: Ona nije alkoholičarka. Da je barem mene pregazila

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 18. kolovoz 2018. u 11:02 2018-08-18T11:02:34+02:00

Znam da se išla razonoditi na neradni dan. Ne branim je, da ne mislite, ali ona sigurno nije priželjkivala to što se dogodilo, rekla je kroz plač majka Vere Begić Blečić. - Razapinje ju da je alkoholičarka, a ona to nije, nastavila je, dodajući su se njezinoj kćeri "tijekom proteklih godinu dana zaredali problemi u životu pa joj je sve očito postalo preteško i izašla je u provod".

Nakon nesreće sa smrtnim ishodom koju je izazvala riječka pročelnica Vera Begić Blečić, novinarima Jutarnjeg lista svoju muku u telefonskom razgovoru ispričala je njezina majka.

- Strašno sam potresena. Užasno mi je teško i ne pronalazim riječi da opišem očaj. Jezivu vijest nisam doznala od policije nego mi ju je rekla Verina prijateljica. Neopisivo mi je žao poginulog i njegove obitelji, čiji je život bespovratno uništen. Ni za moju Veru nema više života. U sekundi se našla u situaciji koju ta druga obitelj definitivno nije zaslužila, ali nije ni moja kći jer ona, vjerujte mi, ni mrava ne bi zgazila. U proteklih godinu dana, a možda i više, zaredale su joj se nedaće. Prije par mjeseci umro joj je djed za kojeg je bila jako vezana, a život joj se dodatno sunovratio nakon bračnog kraha. Nije tu nedaćama kraj jer joj je i baka, moja majka, na samrti, rekla je majka riječke pročelnice novinarki Jutarnjeg lista.

Rekla je, također, da ne zna gdje joj je kćerka bila na dan kad je pruzročila nesreću.

- Znam da se išla razonoditi na neradni dan. Ne branim je, da ne mislite, ali ona sigurno nije priželjkivala to što se dogodilo, rekla je kroz plač majka Vere Begić Blečić. - Razapinje ju da je alkoholičarka, a ona to nije, nastavila je, dodajući su se njezinoj kćeri "tijekom proteklih godinu dana zaredali problemi u životu pa joj je sve očito postalo preteško i izašla je u provod".

- Vera je oduvijek pomagala ljudima. Cijeli se život bavila sportom. Radila je mukotrpno. Trenirala i paralelno studirala, diplomirala je pravo, a poslijediplomski je stekla iz medicinskog prava. Završila je i novinarski tečaj. Zadnje muke s kojima se teško nosi na privatnom planu su bili rastava, preseljenje, dijete školarac. No, kakve veze s nesrećom ima to je li članica SDP-a? I kakve veze stranačko opredjeljenje ima s nesrećom? Ne treba se igrati s političkim strankama. Uostalom, stranka joj nije pomogla u njezinoj karijeri. Niti je na mjesto pročelnice došla po vezi, nego po zaslugama kao sportašica. I nije jedina. Pogledajte i druge uspješne bivše sportaše gdje su danas, rekla je majka riječke pročelnice.

Na koncu je istaknula: "Moj sin ju je vidio na par minuta dok je čekala saslušanje i odluku što će s njom biti dalje. Samo joj je odnio čistu odjeću jer je nakon nesreće bila sva krvava. Vera je svjesna što je napravila i samo šuti. Vjerujte mi, njezin život je stao. Njezinu životu je kraj, a treba misliti na sinčića koji je u ranjivoj dobi. Da je barem mene pregazila jer bol koju nosim zbog činjenice da je jedan dječak ostao bez svoga oca je nemjerljiva. Suosjećam s obitelji poginulog i znam da nema riječi utjehe. Preminuli vozač nije zaslužio takav kraj".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija