Il' je grom, il'...

Obitelji ostale bez krova nad glavom: Izgorjele četiri barake u nizu na Pehlinu

Slavica Kleva

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

U požaru nitko nije stradao, a dio stanara privremeno  je smješten u prostore Crvenog križa



RIJEKA   U požaru koji je izbio na barakama na kućnom broju 35 b i d u Ulici Mario Gennari u Rijeci, nitko nije ozlijeđen. Riječka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je dojavu o požaru preko službe 112 i vrlo brzo stavila vatru pod nadzor. No, stradao je krov, jedna je prostorija uništena, a druge su prostorije zacrnjene. Vatra se proširila i na prostor druge barake koja se nalazi u nizu, a razmjeri štete tek se trebaju utvrditi. U razgovoru s Krasnić Sadikom, jednim od vlasnika barake koja je oštećena, doznajemo da je moguć uzrok izbijanja požara kvar na električnim instalacijama.


– Postoji mogućnost da je požar izazvao udar groma, ali ćemo potvrdu točnog uzroka izbijanja požara ipak prepustiti djelatnicima protupožarnog odjela PU primorsko-goranske, kazao je naš sugovornik.


– Odmah jučer je reagirao Crveni križ, zahvalio bi se i gradonačelniku Vojku Obersnelu, ali i Karlu Balenoviću iz socijalne službe jer su odmah našli u Crvenom križu privremeni smještaj za članove naših obitelji kojima je stradao krov i pojedine prostorije su neupotrebljive jer su od dima zacrnjene pa se u njima ne može boraviti. Jednom našem članu je spavaća soba uništena, pa će itekakao dobro doći privremeni smještaj dok ne saniramo nastalu štetu, kazao nam je Krasnić Sadik, inače predsjednik Romskog vijeća u Primorsko-goranskoj županiji.




– Još kada bi brzo reagirala služba HEP-a kako bi nam što prije osposobila dovod električne energije bili bi presretni, dodao je, objašnjavajući da struju redovito plaćaju, imaju posebne satove za mjerenje električne energije.


U policiji su potvrdili da su tijekom jučerašnjeg dana djelatnici protupožarnog odjela obavili očevid, ali je nakon detaljnog pregleda  isključen tehnički uzrok nastanka požara. Stradale su ili su oštećene barake u nizu, u vlasništvu četvorice muškaraca.