Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Nastavak suđenja u korupcijskoj aferi

Obersnel na suđenju Željki Marković: S prenamjenom poslovnog prostora u Ciottinoj nisam bio upoznat

Vojko Obersnel stiže na sud / Foto Silvano Ježina
Vojko Obersnel stiže na sud / Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 10. lipanj 2013. u 12:45 2013-06-10T12:45:00+02:00

Riječki gradonačelnik se vrlo pohvalno izrazio o radu ravnateljice Željke Marković rekavši, između ostaloga, da u vrijeme njegovog mandata u posljednjih 13 godina niti jedan natječaj nije bio poništen

RIJEKA - Gotovo sat vremena danas je pred vijećem USKOK-a svjedočio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u korupcijskoj aferi. Na optuženičkoj klupi nalaze se četvero djelatnika Državnog inspektorata iz Rijeke -  umirovljena inspektorica Biserka Gregorović, voditeljica pisarnice Nevia Miščak, dvojica inspektora Marko Gašperov i Bojan Kuprešanin - te akademski slikar Klas Grdić i suspendirana ravnateljica Direkcije za poslovne objekte Grada Rijeke Željka Marković.

Obersnel je Vijeću kojim predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić odgovarao na pitanja Gorana Marjanovića, branitelja Željke Marković, optuženice i zamjenice ravnatelja USKOK-a Jasne Jurković Kralj. Na ključno pitanje je li za izmjenu namjene poslovnog prostora u Ciottinoj ulici bio upoznat i kakav je uopće procedura oko funkcioniranja i hijerarhijskog ustroja prilikom izdavanja u zakup poslovnih prostora, Obersnel je odgovorio da s tim konkretnim slučajem nije bio upoznat, ali je objasnio proceduru.

Naime, da bi se izmijenila namjena poslovnog prostora potrebno je provesti istu proceduru kao i prilikom licitiranja tog prostora. To znači da se izmjena objavljuje na web stranici Grada Rijeke i putem Novog lista objavljuje je se kratka obavijest o izmjeni.

Inače, gradonačelnik se vrlo pohvalno izrazio o radu ravnateljice Željke Marković rekavši, između ostaloga, da u vrijeme njegovog mandata u posljednjih 13 godina niti jedan natječaj nije bio poništen.

Svjedočio je i samostalni umjetnik Bruno Paladin koji je Željki Marković, odnosno njenom suprugu poklonio četiri slike. 

Na upit predsjednice vijeća ima li tko od opuženika što za pitati svjedoka javio se Grdić:

- Čestitam vam na novom izboru, gradonačelniče!

Nastavak suđenja saslušavanjem novih svjedoka zakazan je za 28. lipnja 2013.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.