Nastavak suđenja u korupcijskoj aferi

Obersnel na suđenju Željki Marković: S prenamjenom poslovnog prostora u Ciottinoj nisam bio upoznat

Branko Škorić

Riječki gradonačelnik se vrlo pohvalno izrazio o radu ravnateljice Željke Marković rekavši, između ostaloga, da u vrijeme njegovog mandata u posljednjih 13 godina niti jedan natječaj nije bio poništen



RIJEKA - Gotovo sat vremena danas je pred vijećem USKOK-a svjedočio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u korupcijskoj aferi. Na optuženičkoj klupi nalaze se četvero djelatnika Državnog inspektorata iz Rijeke –  umirovljena inspektorica Biserka Gregorović, voditeljica pisarnice Nevia Miščak, dvojica inspektora Marko Gašperov i Bojan Kuprešanin – te akademski slikar Klas Grdić i suspendirana ravnateljica Direkcije za poslovne objekte Grada Rijeke Željka Marković.


Obersnel je Vijeću kojim predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić odgovarao na pitanja Gorana Marjanovića, branitelja Željke Marković, optuženice i zamjenice ravnatelja USKOK-a Jasne Jurković Kralj. Na ključno pitanje je li za izmjenu namjene poslovnog prostora u Ciottinoj ulici bio upoznat i kakav je uopće procedura oko funkcioniranja i hijerarhijskog ustroja prilikom izdavanja u zakup poslovnih prostora, Obersnel je odgovorio da s tim konkretnim slučajem nije bio upoznat, ali je objasnio proceduru.


Naime, da bi se izmijenila namjena poslovnog prostora potrebno je provesti istu proceduru kao i prilikom licitiranja tog prostora. To znači da se izmjena objavljuje na web stranici Grada Rijeke i putem Novog lista objavljuje je se kratka obavijest o izmjeni.




Inače, gradonačelnik se vrlo pohvalno izrazio o radu ravnateljice Željke Marković rekavši, između ostaloga, da u vrijeme njegovog mandata u posljednjih 13 godina niti jedan natječaj nije bio poništen.


Svjedočio je i samostalni umjetnik Bruno Paladin koji je Željki Marković, odnosno njenom suprugu poklonio četiri slike. 


Na upit predsjednice vijeća ima li tko od opuženika što za pitati svjedoka javio se Grdić:


– Čestitam vam na novom izboru, gradonačelniče!


Nastavak suđenja saslušavanjem novih svjedoka zakazan je za 28. lipnja 2013.