Slavonac postao 'zvijezda' crne kronike

Oba puta mrtav pijan: U nedjelju se sudario u Kostreni, dan poslije ‘zajahao’ ogradu u Rijeci

Fiore Vežnaver

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Mladić (26) iz okolice Našica prošlotjedni je rekorder na području PU primorsko-goranske po maliganima – nesreću u Kostreni izazvao je s 2,42 promila i ostao bez dozvole, a u trenutku nezgode u Rijeci izmjereno mu je 1,49 promila



RIJEKA » Dvadesetšestogodišnjak iz okolice Našica, koji je u ponedjeljak predvečer automobilom »zajahao« ogradu na ulazu u podvožnjak u Krešimirovoj ulici u Rijeci, sjedio je za upravljačem pijan. Policija je utvrdila da je renault laguna, našičke registracije, vozio s koncentracijom od 1,49 promila alkohola. Ispostavilo se i da je atraktivnu nesreću u središtu Rijeke skrivio vozeći auto bez vozačke dozvole, a bez nje je ostao jer je dan ranije – našičkom lagunom već skrivio sudar pod »maliganima«.


  Mladi Slavonac, zbog teško pijanog stanja u kojem je izazvao prometnu nesreću u nedjelju u Kostreni, postao je s 2,42 promila i prošlotjedni rekorder na području Policijske uprave primorsko-goranske po »maliganima« uz koje je neki vozač sjeo za upravljač auta.


Ostao bez dozvole


Vozaču iz Našica i zbog nove nesreće u središtu Rijeke slijedi optužni prijedlog što će biti proslijeđen na procesuiranje Prekršajnom sudu u Rijeci. Nedjeljna prometna nesreća u Kostreni dogodila se oko 18.25 sati, u trenucima kada je pijani Slavonac lagunom našičke registracije prešao na lijevi kolnički trak te udario u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. U nesreći, srećom, nije bilo ozlijeđenih. Našičanin je ostao bez vozačke dozvole, no pokazalo se da ga to nije spriječilo da dan kasnije, otprilike u isto vrijeme (18.15 sati), pod »maliganima« skrivi lagunom i spektakularnu nesreću u središtu Rijeke, kod Art kina Croatia.




  Očevid je pokazao da je za prestrojavanja, prelazeći iz jednog u drugi kolničku trak dok je vozio iz smjera Žabice prema Mlaki, lagunom udario u prometni znak, a onda i »zajahao« metalnu zaštitnu ogradu što razdvaja dvije prometne trake na ulazu u podvožnjak. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo, ali je na automobilu pričinjena velika šteta. Alkotestiranje je pokazalo da je mladi Našičanin ovog puta bio nešto manje pijan nego u Kostreni, no izmjereno mu je prevelikih 1,49 promila.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…