Pucnjava u Ružićevoj

ORUŽANI INCIDENT Riječanka ranjena u samom centru grada

Fiore Vežnaver

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Žena, koja živi u centru Rijeke, pogođena je u grudni koš, ali joj život nije bio ugrožen. Neslužbeno se saznaje da je danas samoinicijativno napustila riječki KBC, s odjela gdje je bila hospitalizirana

 RIJEKA  Riječka policija uhitila je muškarca za kojeg se sumnja da je protekle nedjelje u središtu Rijeke –  u vrijeme dok je nemnogo dalje završavala Međunarodna karnevalska povorka – nehotice ispalio hitac iz vatrenog oružja i teško ranio 34-godišnju Riječanku.

Žena, koja živi u centru Rijeke, pogođena je u grudni koš, ali joj život nije bio ugrožen. Neslužbeno se saznaje da je danas samoinicijativno napustila riječki KBC, s odjela gdje je bila hospitalizirana.


Policija je objavila da se nemio slučaj zbio oko 20 sati u nedjelju, u Ružićevoj ulici u Rijeci. U interesu istrage zasad se ne iznose detalji, no priopćeno je da je mlada žena  ranjena kada je 58-godišnjak, hrvatski državljanin, nehotice ispalio metak iz vatrenog oružja kojeg je nedozvoljeno posjedovao.


Ranjenici je nakon događaja pružena liječnička pomoć  u KBC-u Rijeka, a njena ozljeda okvalificirana je teškom.




Muškarac koji je pucao kasnije je priveden i podvrgnut kriminalističkom istraživanju kojeg su proveli  službenici Treće policijske postaje Rijeka, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.


Nakon okončane policijske istrage,  prijavljen je DORH-u zbog kaznenog djela  –  dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.