Centar 112

OPREZ! Uz prugu između Plasa i Melnica i u Loparu gorjela suha trava i nisko raslinje

P. N.

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Iz Centra 112 podsjećaju da je od 1. lipnja do 31. listopada zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru te da će Policijska uprava primorsko-goranska kršenje ovoga propisa sankcionirati prekršajnim nalozima i mjerama u skladu s kaznenim odredbama Zakona o zaštiti od požara



RIJEKA U posljednja 24 sata na području Primorsko-goranske županije zabilježena su dva požara suhe trave i niskog raslinja.


 


Prema podacima Županijskog centra 112 uz željezničku prugu između Plasa i Melnica izgorjelo je oko 800 četvornih metara suhe trave i niskog raslinja, a u gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca s dva vozila JVP Rijeka i DVD Zlobin.




 


Drugi požar izbio je u Loparu, kod kućnog broja 506. Gasila su ga tri vatrogasca DVD Lopar s dva vozila, a izgorjelo je oko 200 četvornih metara suhe trave i niskog raslinja.


 


Iz Centra 112 podsjećaju da je od 1. lipnja do 31. listopada zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru te da će Policijska uprava primorsko-goranska kršenje ovoga propisa sankcionirati prekršajnim nalozima i mjerama u skladu s kaznenim odredbama Zakona o zaštiti od požara.


 


Prema vatrogascima je Centar 112 u 24 sata inače usmjerio pet poziva, 59 ih je bilo preusmjereno prema Hitnoj medicinskoj pomoći, 47 prema policiji te dva prema ostalim službama. Zabilježena su i dva medicinska prijevoza helikopterom pacijenata iz Malog Lošinja u Rijeku.