Svjedočenje na suđenju "Core Media"

Novinar Ivica Štorić: Alka Vuica je stara alkosica, ne može Dijanu Čuljak vidjeti nacrtanu

Vanja Vesić

Foto Nenad Reberšak / NL arhiva

Foto Nenad Reberšak / NL arhiva

Štorić tvrdi da ga je za posao novinara i urednika u zabavnom talk showu "Jedan na jedan" produciranom u Core Mediji za Novu TV angažirao prvooptuženi Vladimir Sellier Šelebaj njezin bivši suprug s kojim ga je ona osobno upoznala. Štorić kaže da se ne sjeća je li i Čuljak tadašnja urednica na HTV-u bila prisutna u konkretnom pregovoru za njegov posao. Tužiteljstvo ali i obrana prvooptuženog na Županijskom sudu u Zagrebu osporili su vjerodostojnost Štorićevog iskaza



ZAGREB  U procesu protiv optuženih u slučaju Core Media danas je svjedočio novinar i voditelj Ivica Štorić (40) dugogodišnji prijatelj Dijane Čuljak rekavši da nije znao ništa o vlasničkoj strukturi te firme u kojoj je bio angažiran, niti o ulozi petooptužene Čuljak.


 Tvrdi da ga je za posao novinara i urednika u zabavnom talk showu “Jedan na jedan” produciranom u Core Mediji za Novu TV angažirao prvooptuženi Vladimir Sellier Šelebaj njezin bivši suprug s kojim ga je ona osobno upoznala.


Štorić kaže da se ne sjeća je li i Čuljak tadašnja urednica na HTV-u bila prisutna u konkretnom pregovoru za njegov posao. Tužiteljstvo ali i obrana prvooptuženog na Županijskom sudu u Zagrebu osporili su vjerodostojnost Štorićevog iskaza.




 Zamjenica Županijskog državnog odvjetništa najavila da će zatražiti i suočavanje svjedoka s obzirom na konfliktnost njihovih iskaza tijekom procesa. Podsjećamo, bivši supružnici Šelebaj i Čuljak s još trojicom optuženika terete se za izvlačenje 25 milijuna kuna preko fiktivnih računa za nikad obavljene poslove u razdoblju od 2004. do 2008.godine koristeći se svojom producentskom tvrtkom.


Tužiteljica je prigovorila Štorićevom svjedočenju navodeći da relativizira ulogu Dijane Čuljak, suprotno od ranijih iskaza danih istražiteljima ali i svjedočenja Alke Vuice, pjevačice i kantautorice, također Štorićeve prijateljice koja je vodila spornu emisiju.


Podsjećamo, Vuica je na sudu krajem siječnja navela da je Čuljak imala potpunu kontrolu nad emisijom čak i na detaljima poput šminke i stylinga voditeljice te da su ona i jedna novinarka Storyja pisale pitanja za goste umjesto Vuice, dok su HTV-ovke Hloverka Novak Srzić, Ksenija Urlić dolazile na kolegije TV-konkurencije i predlagale pitanje za goste.


 Šelebajev branitelj Nediljko Ivančević osporio je vjerodostojnost svjedoka s obzirom na prijateljstvo s petooptuženom a time i upitnu objektivnost. Na upit tužiteljice s kim je dogovorao honorar, Štorić je rekao da se ne sjeća ali da je vjerojatno to bio Šelebaj što mu se čini logičnim s obzirom na poziciju vlasnika firme.


Za tjednu emisiju dobivao je oko 500 eura ili tadašnjih njemačkih maraka – kaže da se ne sjeća točno koja je valuta tada bila aktualna ali da je gotovinu dobivao “na ruke”. Sudu je svjedok ispričao da je radio uvodne priloge o gostu i montažu emisije, ali i da je pomagao u traženju i kontaktiranju osoba za razgovor u studiju.


Producent showa bio je menadžer Edvin Softić koji je Čuljak tijekom procesa dovodio u vodeću vezu sa spornim emisijama. Tužiteljica je krenula s oštrim pitanjima: 


– Jeste li rekli Softiću da ste lagali o Dijani Čuljak s namjerom da relativizirate njezinu ulogu – upitala je svjedoka na što se Štorić obrecnuo:


– Taj laže čim zine! Nije istina. Pogotovo ne od onog koji cuga 24 sata – žestok je bio svjedok. Isto pitanje odnosilo se i na riječi Vuice koja je, navodno, također kazala da joj je Štorić priznao laganje.


– Netočno je da sam to rekao Vuici. Ne znam uopće kako bi to Alka rekla – čudio se Štorić, navodeći da je tijekom jedne večeri kod Vuice nazvao Softić i raspitivao se što je govorio istražiteljima, ali da ga je glatko odbio. Pitanje svjedoku postavila je i Čuljak:


– Zašto je Alka Vuica ljuta na mene? – zanimala se optužena na što je reagirala tužiteljica prigovorivši pitanju.


– Alka je ne može vidjeti nacrtanu! – bolno iskren bio je Štorić navodeći da Alka Dijanu Čuljak bezrazložno krivi za propast vlastite novinarske karijere:


– Gledajte, Alka je stara alkosica – ispalio je Štorić pa ga je sutkinja upozorila da bira rječnik:


– Ne, doista, neće se ona uvrijediti. Alka će vam isto reći za sebe – uvjeravao je Štorić koji je pred sudom tijekom svjedočenja izrazio nezadovoljstvo maltretiranjem njega kao građanina jer je, ističe, nekoliko puta morao dolaziti iz Zadra na ispitivanje u DORH.