Misterij dvaju ubojstava

Novi dokazi upućuju da je Sanju Hap smaknuo Vidakovićev ubojica

Hina

Da su slučajevi povezani pokazuje i neslužbena informacija po kojoj su u automobilu, kojim se Tolj dovezao iz Zagreba u Osijek, pronađeni nož s kapljicama krvi i ljepljiva traka kakvom je Sanja Hap bila vezana kada je izbodena nožem



ZAGREB  Sve je više dokaza koji upućuju da je 39-godišnju nogometnu menadžericu Sanju Hap ubio 58-godišnji osječki poduzetnik Vitomir Tolj koji je nakon ubojstva odvjetnika Vlatka Vidakovića ubio i sebe, no policija ni dalje, dok traje istraga, ne želi iznositi detalje o tom slučaju.


U policiji otkrivaju tek da zagrebački kriminalisti na čijem je području ubijena Sanja Hap surađuju s kolegama u Osijeku gdje je Tolj ubio Vidakovića, a potom i sebe.


Da su slučajevi povezani pokazuje i neslužbena informacija po kojoj su u automobilu, kojim se Tolj dovezao iz Zagreba u Osijek, pronađeni nož s kapljicama krvi i ljepljiva traka kakvom je Sanja Hap bila vezana kada je izbodena nožem.




Okolnosti osječkog ubojstva jasne su od prvog dana jer je tijelo ubojice pronađeno s oružjem pored žrtve u njezinom uredu u Osijeku, a novi dokazi mogli bi potkrijepiti informacije koje se danima objavljuju u medijima da je Tolj prije toga u Zagrebu ubio i nogometnu menadžericu.


No, te će se pretpostavke morati dokazati forenzičkim vještačenjem koji bi pronađene dokaze povezali s ubojstvom u Zagrebu.


Tijelo Sanje Hap pronađeno je u ponedjeljak oko 18 sati u stanu u zagrebačkoj ulici Podbrežje, navodno 15 sati nakon što je ubijena. Njezino tijelo vezano selotejpom i šest puta izbodeno nožem, po pisanju medija pronašao je njezin poznanik, a na mjestu tog krvavog zločina nije pronađen nož kojim je ubijena.


Osječkog odvjetnika u ponedjeljak ujutro u njegovu uredu Tolj je ubio hicima iz pištolja, navodno nezadovoljan ishodom suđenja u kojemu ga je zastupao Vidaković. Tolja, koji je bolovao od PTSP-a, teretilo se tada za otmicu sina osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića.


Mediji su objavili da su Sanja Hap i Vlatko Vidaković kao i njihov ubojica za života imali poslovne kontakte. Tolj je navodno od odvjetnika i nogometne menadžerice tražio novac, smatrajući da su mu dužni. Od odvjetnika je tražio 3000 eura za obranu kojom nije bio zadovoljan, dok mu Sanja Hap navodno nije vratila novac koji je podigla u Toljevoj osječkoj štednoj zadruzi Manila.