Traje istraga

Novi detalji ubojstva u Sarajevu: Riječanina su nasmrt zatukli sinovi njegove nevjenčane supruge

P. N.

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Sarajevski mediji javljaju kako su braća Babaić sinovi nevjenčane Ambrožićeve supruge Žanet Čengić. Oslobodjenje također prenosi i razgovor sa susjedima koji navode da je ubijeni Riječanin bio ovisnik o heroinu



Za ubojstvo 51-godišnjeg Riječanina Mladena Ambrožića preksinoć oko 22 sata ispred ulaza zgrade u Džamijskoj ulici u sarajevskom naselju Hrasno policija sumnjiči braću Ermina (19) i Ademira Babaića (21), te Adnana Hyenaja.


Oni su, kako javlja oslobodjenje.ba, danas dali iskaz tužitelju sarajevskog Kantonalnog tužiteljstva, nakon čega je za njih zatražen pritvor. Prema sada dostupnim informacijama, Ambrožića su iz još nepoznatih razloga dočekali ispred ulaza u zgradu i zatukli bejzbol palicama. Preminuo je pet minuta iza ponoći od zadobivenih ozljeda glave i leđa.


Sarajevski mediji javljaju kako su braća Babaić sinovi nevjenčane Ambrožićeve supruge Žanet Čengić. Oslobodjenje također prenosi i razgovor sa susjedima koji navode da je ubijeni Riječanin bio ovisnik o heroinu.




– Bio je jako mršav i slab, za tragičan je kraj bilo dovoljno da ga netko malo jače i gurne. S njim osobno ipak nikad nismo imali problema. Iako smo svi znali da se drogira, bio je susretljiv susjed i uvijek nas je pozdravljao i pitao za zdravlje. Međutim, u njegovom stanu su se povremeno skupljali sumnjivi likovi, a ponekad je i policija znala zakucati na vrata, navodi sugovornik lista.


S nevjenčanom suprugom, Ambrožić je živio posljednjih nekoliko godina, a susjedi kažu kako se iz stana često znala čuti buka i lomljava.


Mediji su još sinoć javili kako je Ambrožić 4. listopada prošle godine bio pretučen od strane zaštitara koji su bili angažirani na osiguranju utakmice Željezničar Sarajevo na stadionu Grbavica. Snimka premlaćivanja objavljena je na internetu, Ambrožić je naknadno protiv zaštitara podnio kaznenu prijavu, a o slučaju se raspravljalo čak i na Skupštini Kantona Sarajevo.


No čini se kako lanjski slučaj, u smislu motiva, ipak nema nikakve veze s preksinoćnjim premlaćivanjem uslijed kojeg je Ambrožić preminuo.