Horor u Poreču

Novi detalji stravične priče iz Istre: Ubadao ropkinju nožem i polijevao je solnom kiselinom

Glas Istre

Ilustracija: pixabay.com

Ilustracija: pixabay.com

"Udarao ju je po licu i tijelu, nanosio joj ubodne rane nožem. Osnovano se sumnja da joj je leđa polio solnom kiselinom, zatvarao je po pet-šest dana u skladište gdje je spavala na podu, držao pod nadzorom njen mobitel i prijenosno računalo."



POREČ – Novi stravični detalji otkriveni su u slučaju istrage što se provodi protiv 31-godišnjeg Vjerana Š., poduzetnika iz Poreča koji je temeljem rješenja suca istrage Županijskog suda u Puli pritvoren na mjesec dana zbog više kaznenih djela na štetu djelatnice, 43-godišnje Slavonke. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, a sudac istrage odredio je da može izaći na slobodu ukoliko uplati jamstvo u iznosu od 80.000 kuna.


Naime, Državno odvjetništvo RH na svojim je službenim stranicama na internetu izvijestilo da je »nakon što im je PU istarska podnijela kaznenu prijavu protiv 31-godišnjaka, 23. srpnja 2016. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika te je donijelo rješenje o provođenju istrage«. Muškarac je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima u stjecaju s kaznenim djelima protupravnog oduzimanja slobode i teške tjelesne ozljede. Za navedena nedjela Kazneni zakon propisuje zatvorske kazne u trajanju od šest mjeseci pa sve do 10 godina.


Otplata »duga«


Već smo izvijestili da se Vjeran Š. osumnjičen da je u Ulici Otokara Keršovanija u središtu Poreča držao djelatnicu u neprimjerenim uvjetima, zaključanu i bez mogućnosti komunikacije te ju fizički zlostavljao. Iz priopćenja državnog odvjetništva vidljivo je da je osumnjičen da je od 2015. godine pa sve do 17. srpnja 2016. u Poreču 43-godišnjakinji činio grozne stvari.




Susjedi su novinarima ispričali kako su mislili da je nesretna žena koju su susretali na ulici u neuglednom izdanju i s modricama po tijelu narkomanka. Nitko, kažu, nije niti pomislio da je maltretirana i čak zaključavana. Za Vjerana Š. su govorili da je prilikom susreta na ulici bio, istina, pristojan, ali i da je u više navrata pokazao i agresivnost prema njima.



Susjedi su novinarima ispričali kako su mislili da je nesretna žena koju su susretali na ulici u neuglednom izdanju i s modricama po tijelu narkomanka. Nitko, kažu, nije niti pomislio da je maltretirana i čak zaključavana. Za Vjerana Š. su govorili da je prilikom susreta na ulici bio, istina, pristojan, ali i da je u više navrata pokazao i agresivnost prema njima.



»Udarao ju je po licu i tijelu, nanosio joj ubodne rane nožem. Osnovano se sumnja da joj je leđa polio solnom kiselinom, zatvarao je po pet-šest dana u skladište gdje je spavala na podu, držao pod nadzorom njen mobitel i prijenosno računalo. Dana 17. srpnja ove godine udario je 43-godišnjakinju više puta uslijed čega je pala i zadobila teške tjelesne ozljede – prijelom rebara i čeljusti«, piše u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Puli koje smatra da je muškarac sve to činio da bi prisilio Slavonku da bez naknade za njega obavlja poslove u kuhinji i kateringu radi otplate neodređenog duga.


Bijeg i prijava


Neslužbeno doznajemo da je Slavonka uspjela pobjeći kući u Slavoniju te je ondje prijavila policiji kroz što je sve prolazila u Poreču, robujući 31-godišnjaku. Slučaj je potom preuzela istarska policija koja je Vjerana Š. uhitila proteklog tjedna i kriminalistički ga obradila.


Već smo pisali da su susjedi iz Ulice Otokara Keršovanija koji su je viđali, neuglednu i izmrcvarenu 43-godišnjakinju nazivali robom, a da nisu ni bili svjesni koliko je to blizu istini. O Vjeranu Š. doznali smo da se s obitelji prošle godine doselio u Poreč i u Pasageu otvorio lokal Franšiza. Slavonka je od početka bila s njima i radila što god je trebalo. Kada je lokal zatvoren, Vjeran Š. je prebacio poslovanje na kat iste zgrade i pokrenuo posao kuhanja marendi.


Upravo je Slavonka bila zadužena za dostavu tih marendi po starom dijelu Poreča, a prema svjedočanstvu naših sugovornika, osim što je nosila marende, dijelila je i letke. Nekolicina građana čula je da gazda viče na djelatnicu, da je psuje… A netko je vidio čak i njegovog sina da je udara, što je ovaj pravdao riječima »ako je može tući tata, mogu i ja.«