Glumili žene

Nova prevara u Rijeci: Od starije žene na Zametu tražili vodu, pa joj iz stana ukrali novac i nakit

Fiore Vežnaver

Žena je okradena u četvrtak poslijepodne, nakon što   joj je na kućna vrata došlo nekoliko nepoznatih mladića, pod izlikom da su žedni, moleći  da im da po čašu vode. Ništa ne sumnjajući, pustila ih je u svoj stan



RIJEKA  Ne prestaju prijevare i krađe  na način da  lopovi koriste lakovjernost i neopreznost starijih ljudi: ovog puta se pred policijskim inspektorima našao slučaj u kojem je 67-godišnja žena sa Zameta oštećena za više tisuća kuna. 


Žena je okradena u četvrtak poslijepodne, nakon što   joj je na kućna vrata došlo nekoliko nepoznatih mladića, pod izlikom da su žedni, moleći  da im da po čašu vode. Ništa ne sumnjajući, pustila ih je u svoj stan.  Dok im je ona točila vodu, iskoristili su njenu zauzetost te joj na drzak način otuđili novac i nakit.


Policija opetovano apelira na sve građane, posebice one starije životne dobi, koji su često na meti raznih počinitelja krađa, prijevara i sličnih kaznenih djela,  da u svoje domove nikako ne puštaju nepoznate osobe. 




»Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama – pozovite nekoga od obitelji ili susjeda da vam se pridruži«, jedna je od sugestija policije.