Isti dan, isto doba

Nova pljačka: Pištoljem i šipkom zaprijetili recepcionaru hotela Jadran i odnijeli sav novac iz blagajne

Fiore Vežnaver

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Maskirani i naoružani upali su u nedjelju ujutro oko 2.15 u hotel na Pećinama, uzeli nekoliko desetaka tisuća kuna i nestali u noći. Identično razbojstvo točno tjedan dana ranije dogodilo se i u Selcu



RIJEKA  Oružano razbojstvo dogodilo se u noći na nedjelju na recepciji hotela Jadran na Šetalištu XIII. divizije u Rijeci. Razbojnici su uz prijetnju oružjem oteli novac, no ozlijeđenih, srećom, nije bilo.   Prema prvim informacijama, pljačkaši su se domogli nekoliko desetaka tisuća kuna.


Prepad na recepciji zbio se oko 2.15 sati. U interesu istrage i otkrivanja pljačkaša, policija zasad ne iznosi detalje o razbojstvu koje su  izvela dvojica maskiranih.


– Na recepciji hotela, u ulaznom holu, pojavila su se dvojica, jedan je bio naoružan pištoljem, a drugi je imao šipku – priča nam čovjek dobro upoznat sa slučajem, ali je želio ostati anoniman.




– Tada je na recepciji radio samo jedan djelatnik, no u trenucima prepada tu se slučajno našao još jedan  muškarac. Razbojnici su odmah  zatražili novac, prijeteći vatrenim i hladnim oružjem.


Razbojnički tandem


Dvojica s maskama na licu djelovala su mirno,  odavala su dojam da im to nije prvi put da izvode oružanu pljačku – kazao nam je čovjek upućen u okolnosti prepada, dodajući da je  razbojnički tandem, nakon što se domogao novca, brzo izašao iz hotela i izgubio se u noći.


O slučaju je odmah obaviještena policija, prva policijska patrola je brzo stigla na mjesto događaja, no razbojnicima se u međuvremenu već izgubio trag.



– Uopće mi se ne sviđa ova situacija da su se recepcije hotela u riječkoj regiji u tako kratko vrijeme dvaput našle na udaru razbojnika. U hotelu u kojem radim razmislit ćemo o nekim dodatnim mjerama predostrožnosti, možda ćemo uvesti promjenu da se noću ulazna vrata hotela ne otvaraju automatski kada se netko pojavi pred njima, već da ih otvara recepcionar. No, s druge strane, sezona je još u visokom jeku, ima mnogo turista, pa mjere koje utječu na komfor i ugodnost smještaja i nisu dobrodošle. Ali, priznajem da nas je ova pljačka u riječkom hotelu ponukala na razmišljanje – kazao nam je jedan hotelijerski menadžer iz riječke regije.



– Nažalost, koliko je meni poznato, recepcioneru koji je bio žrtva noćašnjeg prepada ovo nije prvi put da mu je netko na radnom mjestu prijetio oružjem. Prije otprilike tri i pol godine, početkom prosinca 2012. godine, također je bio na recepciji hotela kada je upao maskirani muškarac i prijetio mu pištoljem. Tada je  razbojnik oteo dnevni utržak od mjenjačnice i zaradu hotela – kaže nam naš sugovornik.


Prepad u Selcu


Prepad na recepciji hotela na Pećinama ima niz sličnosti s razbojstvom što se prije tjedan dana dogodilo na  recepciji hotela Slaven na Šetalištu Ivana Jeličića u  Selcu. Tada je turistička tvrtka  oštećena   za dvadesetak tisuća kuna. Oba prepada izvela su dvojica maskiranih razbojnika, oboružana vatrenim i hladnim oružjem, pojavili su se u otprilike isto vrijeme u noći, tako da je lako moguće da se radi o istim počiniteljima. Izvori bliski istrazi navode nam da policijski istražitelji sumnjaju da im ova dva prepada nisu jedini slučajevi otimanja novca u Hrvatskoj. Zato se i spekulira kako je izgledno da bi se njihovim hvatanjem moglo riješiti više razbojničkih slučajeva.


Zasad iz istrage nema naznaka da se uspjelo ući u trag počiniteljima prepada na recepcijama hotela u Selcu i Rijeci, izvedenim u razmaku od točno sedam dana. Vjeruje se da su u oba slučaja razbojnici prije prepada »snimali« situaciju i procijenili koje je vrijeme najbolje za pljačku.