Darko Kovačević

Notorni zadarski nasilnik ponovo na policiji: Gledao kako mu frend mlati prijatelja mlade Lorene

Suzana Bandić

Foto Zadarski list

Foto Zadarski list



ZADAR Darko Kovačević zvani Daruvarac (32) koji je brutalnim premlaćivanjem mlade Zadranke u lipnju prošle godine šokirao zadarsku pa i širu javnost ponovno je priveden u policijske prostorije zbog sumnje da je sudjelovao u fizičkom obračunu poslijepodne u prizemlju Trgovačkog centra Supernova, javlja Zadarski list.


Da se incident dogodio potvrdila nam je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.


– U 16.20 sati u Ulici Akcije Maslenica u trgovačkom centru dogodio se fizički sukob između tri muškarca . Odmah po dojavi policijski službenici su izašli na teren i zahvaljujući pravovremenoj reakciji muškarce su tamo zatekli i doveli u službene prostorije policije. Trenutno se provodi kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, 35-godišnjakom i 36-godišnjakom kako bi se utvrdile okolnosti događaja i tko je i na koji način sudjelovao u sukobu – rekla nam je Grbin te dodala kako još uvijek nije poznato je li tko u sukobu zadobio ozljede i ukoliko jeste kakve.




Neslužbeno doznajemo da se incident dogodio ispred jedne trgovine odjećom na očigled brojnih građana od kojih su neki sukob snimili mobilnim uređajima. U sukobu je uz Daruvarca bio i njegov prijatelj I.B. koji povremeno boravi u Njemačkoj te I.B., prijatelj obitelji pretučene djevojke, Lorene Gurlica, zbog čega je Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru početkom godine osuđen na pet godina zatvora.


Prema pričama očevidaca Daruvarac se držao po strani dok je njegov prijatelj na tlo srušio fizički puno slabijeg prijatelja obitelji Zadranke koju je Daruvarac brutalno izmlatio šakama i nogama te joj nanio teške tjelesne ožljede. Prema drugoj verziji priče i Daruvarac je nekoliko puta muškarca dok je ležao na podu udario nogom. No, trgovački centar Supernova cijeli je pod videonadzorom tako da policija neće imati težak posao u utvrđivanju tko je započeo sukob i na koji način u njemu sudjelovao.


Daruvarac je od izlaska iz pritvora već imao nekoliko sukoba sa zakonom. Bio je prijavljen za prijetnje mladom Zadraninu na terasi kafića na Puntamici, no taj je mladić uskoro povukao prijavu, a potom je i Daruvarčeva protutužba odbačena. Nedugo potom s prijateljam A.K. automobilom marke Audi sletio je s ceste, a onda je odbio alkotest i test na opojne droge. Zbog izazivanja prometne nesreće i odbijanja testiranja kazneno je prijavljen.