Prvi od tisuću

Nezaposleni Riječanin koji je nezakonito primao naknadu Zavoda suprug je inspektorice osumnjičene za zlouporabu položaja

Branko Škorić



RIJEKA Nezaposleni 60-godišnjak o kojemu smo pisali kao osobi protiv koje je PU primorsko-goranska podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u prevaru na štetu državnog proračuna jer je primao naknadu za nezaposlene iako je bio zaposlen i tako prisvojio najmanje 54.400 kuna oštetivši za taj iznos državu, zove se Srećko Gregorović i suprug je Biserke Gregorović, donedavno inspektorice riječkog Državnog inspektorata za gospodarstvo koja je udaljena s tog mjesta, a zatim i umirovljena, nakon što je USKOK protiv nje podigao optužnicu kojom ju se tereti da je počinila kazneno djela zlouporabe položaja i ovlasti. 


U sklopu velike akcije djelatnika odjela gospodarskog kriminaliteta PU primorsko-goranske koja obuhvaća gotovo tisuću sumnjivih transakcija primanja naknada za nezaposlene iako rade u inozemstvu, inspektori su došli do saznanja da je Srećko Gregorović, kao djelatnik švicarske tvrtke Saitem primao u riječkom Zavodu za zapošljavanje naknadu za nezaposlene. 


Za sada je nedvojbeno utvrđeno da je primio više od 54.400 kuna, a nakon što je primio poziv za posjet policiji obratio se poznatom riječkom odvjetniku Milenku Škrlecu. 




– U ovom trenutku mogu samo potvrditi vijest da mi se obratila osoba koju navodite. Obranu još nismo iznijeli, a nakon što Državno odvjetništvo odluči o eventualnom pokretanju postupka, ovisit će naša reakcija, rekao je Škrlec. 


U kazneno prijavi se navodi da je Srećko Gregorović lažnim dokazivanjem činjenica doveo u zabludu službenika riječkog Zavoda za zapošljavanje podnijevši zahtjev za naknadu s osnova nezaposlenosti.