Stradao muškarac

Nesreća u Marčeljima: Na gradilištu pao s tri metra visine i slomio rebra i ruke

Šarlota Brnčić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

H. S. se najvjerojatnije nalazio u potkrovlju kuće u izgradnji i nesretnim spletom okolnosti propao kroz rupu na donju etažu s visine od otprilike 2,70 metara



RIJEKA  Teža nesreća na radu zbila se jučer prijepodne, nekoliko minuta prije 11 sati, u naselju Vrtače u Marčeljima, a u kojoj je, najvjerojatnije pri padu s gotovo tri metra visine, teško ozlijeđen H. S. koji je radio  na kući u izgradnji. Iz PU primorsko-goranske kratko nam je priopćeno kako se okolnosti njegova stradavanja još utvrđuju, posebice jer policija tek treba obaviti razgovor s unesrećenim muškarcem.


Prioritet je da on najprije bude medicinski zbrinut, a prema posljednjim informacijama, srećom, nije u životnoj opasnosti. Neslužbeno saznajemo da je zadobio više prijeloma, a moguće je da je došlo i do unutarnjeg krvarenja.


Na mjesto nesreće su pored Hitne medicinske pomoći ubrzo nakon stradavanja stigli i riječki vatrogasci od kojih je zatražena stručna pomoć pri transportu ozlijeđenog radnika do vozila Hitne pomoći. Nakon što je vatrogasni operativni centar uzbunjen dojavom u 10.44 sati, na mjesto događaja promptno su upućena dva vatrogasna vozila, navalno i tehničko, s ukupno osam vatrogasaca. U međuvremenu su, do dolaska vatrogasaca, članovi medicinske ekipe zbrinuli ozlijeđenog muškarca, položili ga na dasku i dali mu infuziju. Vatrogasci su ga potom stavili u nosiljku te spustili do mjesta gdje se nalazilo vozilo Hitne pomoći. Unesrećeni je bio pri svijesti, ali je bilo jasno da zbog ozljeda, kao i proživjelog šoka, mora što hitnije u bolnicu. Zahvaljujući interventnim službama, u najkraćem je mogućem roku stradalnik transportiran do bolnice.




Iako se okolnosti u kojima se dogodila nesreća još moraju do kraja utvrditi, kako neslužbeno saznajemo, H. S. se nalazio u potkrovlju kuće u izgradnji kada je nesretnim spletom okolnosti izgleda propao kroz rupu na donju etažu, odnosno prvi kat kuće. U pitanju je visina od otprilike 2,70 metara. Pritom je, po prvim neslužbenim saznanjima, zadobio ozljede rebara i ruke, ali se nije moglo isključiti kako se pri padu nije još teže ozlijedio.