Crni dan na cestama

Nesreća na Meji: BMW-ov terenac sletio u provaliju, jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Za sada je poznato da je vozač BMW-a neposredno prije kobnog izlijetanja preticao jedan automobil. To je učinio na propisan način, prema prometnim pravilima te nastavio dalje



RIJEKA – Stravična prometna nesreća koja je za posljedicu imala smrt jednog i ozlijeđivanje dvojice muškaraca koji su se nalazili u automobilu zbila se oko 19 sati na dionici županijske ceste Hreljin – Oštrovica, kod mjesta Praputnjak, pola kilometra prije konobe »Bajta«.


Trojica stradalnika nalazili su se u BMW-u, austrijskih nacionalnih oznaka, koji je na kolniku mokrom i skliskom od kiše izletio s ceste i završio metrima ispod prometnice. Jedan od njih, no za sada još nije poznato da li se radilo o vozaču ili suvozaču, poginuo je na mjestu dok su dvojica uspjela preživjeti. Automobil je čak završio i na stablu. Prizor nakon nesreće jednostavno je ledio krv u žilama te je pravo čudo da je itko ostao živ.


Okolnosti u kojima se sve odigralo još razjašnjavaju djelatnici riječke Prometne policije, posebice koji je razlog zbog kojeg je vozač izgubio kontrolu nad moćnim automobilom. Provjerava se i identitet stradalog, kao i preživjelih koji su vozilom Hitne medicinske pomoći žurno prebačeni u KBC na Sušaku. Vjerojatno će razgovor s njima, kada ga bude bilo moguće obaviti, dati odgovore na još neka pitanja koja vise u zraku.




Za sada je poznato da je vozač BMW-a neposredno prije kobnog izlijetanja preticao jedan automobil. To je učinio na propisan način, prema prometnim pravilima te nastavio dalje. Zagrepčanin kojeg je pretekao nije vidio samo izlijetanje već je naišao par sekundi kasnije. Shvativši da se zbila tragedija istog se trena zaustavio i nazvao Županijski centar 112 zatraživši pomoć. Ubrzo su na mjesto nesreće stigle sve nadležne službe, od riječkih vatrogasaca, Hitne pomoć i policije.