Dondolaš moli pomoć

Nepoznati kradljivac iskoristio gužvu: Grobničkom dondolašu ukradena – krabuja

Slavica Bakić



RIJEKA  »Jučer nakon karnevala se neki osjetil dužan da mi ukrade krabuju (glavu) sa slike, pa ako itko ima kakvu informaciju molio bih vas da mi javi«, oglasio se dan nakon 33. Riječkog karnevala na društvenoj mreži Igor Zaharija, jedan od članova Grobničkih dondolaša.


»Ako ju je netko uzeo iz zajebancije, onda ga lipo molin da mi ju vrne, ako ne meni onda neka ju donese u udrugu Grobničkih dondolaša, a ako ju je isti namjerno ukral onda neka mu ruke usahnu«, napisao je Zaharija te opisao što se dogodilo. Krabuju je ostavio uz zgradu, malo prije ulaza u Klub H20, bivši »Johnny Walker« i nekih pet metara dalje razgovarao s bivšim kolegom s fakulteta.


– U tih pet minuta šta smo pričali, netko ju je uzeo. Odmah sam krenuo prema Žabici, vidjeti ima li koga s njom, jer je ta glava poprilično velika, ali nije bilo vidjeti nikoga, ispričao nam je Zaharija, koji je jučer odlučio i cijeli slučaj prijaviti policiji, iako se ne nada da će mu puno pomoći. Možda jedino da dobije snimke nadzornih kamera, kako su mu sugerirali neki od ljudi koji su njegovu objavu vidjeli na Facebooku.




Jedan od onih koji su komentirali napisao je da je jedan mladi dečko, od 18-19 godina, »u civilu« viđen u društvu dviju cura kako ide s krabujom u smjeru autobusnog kolodvora negdje pred završetak povorke.


»Ne znam kolko će vam pomoći ta informacija, al bilo ga je čudno za videt, ko da se žuril da što prije nestane«, napisao je. Krađa krabuje dogodila se u nedjelju između 18.40 i 18.55 sati i vlasnik bi bio zahvalan za bilo kakvu informaciju. Jer, kako kaže, osim trofeja u garaži, ne zna čemu bi nekome ona mogla služiti.