Nesavjesni otac

Nema za alimentaciju, ali ima za atraktivni »harley davidson«

Fiore Vežnaver

»Harley davidson sportster« vrijedi do 8 i pol tisuća eura

»Harley davidson sportster« vrijedi do 8 i pol tisuća eura

Po podacima banke, u 2008. i 2009. godini je uplatio tek po 5.200 kuna, a 2012. godini ukupno 4.500 kuna, iako je u to vrijeme ostvarivao prihode



RIJEKA » Tijekom inkriminiranog razdoblja je radio i ostvarivao prihode, a u svom vlasništu ima dva vozila, automobil »hondu stream« i motocikl »harley davidson sportster«, no tek je povremeno uplaćivao novac na ime uzdržavanja svog sina. 


  Bit je to optužbi što se stavljaju na teret Riječaninu G. V.-u (46), sada sa slavonskom adresom, protiv kojeg je riječko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog povrede dužnosti uzdržavanja. Tužiteljstvo traži da mu sud izrekne kaznu od osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, te da mu odredi posebnu obvezu da u roku od godinu dana namiri neplaćene obroke na ime alimentacije. 


  Riječanin, po zanimanju ugostitelj, pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog suda u Crikvenici iz studenog 1994. godine obvezan je za uzdržavanje svog sina, koji je i nakon punoljetnosti nastavio sa školovanjem, mjesečno doprinositi s iznosom u visini od 40 posto minimalne plaće u Hrvatskoj. Iako je radio i ostvarivao prihode, tek je povremeno uplaćivao novac za uzdržavanje. Po podacima banke, u 2008. i 2009. godini je uplatio tek po 5.200 kuna, a 2012. godini ukupno 4.500 kuna.  

  Na prvom ispitivanju u tužiteljstvu optuženi nije poricao da nije uredno uplaćivao novac za uzdržavanje sina. Mada je na saslušanju ustvrdio da intenzivno traži posao, podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kazuju da se ne vodi u evidenciji nezaposlenih osoba u posljednjih deset godina. Optužnica, što je proslijeđena riječkom Općinskom sudu, nije pravomoćna. Okrivljeni Riječanin je, inače, otac troje djece, od čega dvoje maloljetne.